2024. nyár: Hírhedt emberrablások
ITT vásárolhatsz termékeinkből

Hét zűrös legenda az űrkutatás történetéből, amely máig felkavarja a közvéleményt

2017. május 11. 17:02

Néhány perc a Vénuszon

Az 1970-80-as években a szovjetek számos űrszondát indítottak útnak, hogy a Vénuszt tanulmányozzák. A Venera program keretében tíz szonda landolt a bolygó felszínének különböző pontjain. Ezek azonban mindössze egy-két percen keresztül tudtak adatokat és fényképeket továbbítani a Földre, mielőtt a Vénusz extrém időjárási viszonyai (átlagosan 462 Celsius fokos felszíni hőmérséklet) miatt felmondták volna a szolgálatot.

A fényképek alapján egy orosz tudós néhány évvel ezelőtt azt valószínűsítette, hogy azokon egy sajátos vénuszi élőlényt is láthatunk, ugyanis több (egymástól több száz kilométerre készült) fényképen is egy félkör alakú objektum látható. A NASA szerint azonban a kérdéses objektumok valójában földi eredetűek. Egészen pontosan a Venera szondák fényképező lencséit védő „kupakok” lehetnek, amelyek landolást követően automatikusan lepattantak a talajra. Mindez pedig természetesen megmagyarázhatja azt is, hogy miért jelenik meg a tárgy az egymástól távol földet érő szondák fényképein is.

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?

2024. nyár: Hírhedt emberrablások
Olvasta már a Múlt-kor
történelmi magazin
legújabb számát?

kedvezményes előfizetés 1 évre (5 szám)

Nyomtatott előfizetés vásárlása
bankkártyás fizetés esetén 20% kedvezménnyel.
Az éves előfizetés már tartalmazza az őszi különszámot.
12 450 ft 9 990 Ft
Digitális előfizetés vásárlása a teljes archívumhoz való hozzáféréssel 25% kedvezménnyel.
Az első 500 előfizetőnek.
20 000 ft 14 990 Ft
A Mars térképe 1894-ből és a Hubble-teleszkóp felvételénNeil Armstrong a Hold felszínén„Tilos a belépés” - táblák az 51-es körzet határánálAz új, nagyobb felbontású fénykép a „marsi arcról”Az egyik Venera szonda által készített fényképA szibériai Tunguszkánál letarolt erdőA „marsi arc” a Viking-1 űrszonda felvételénA roswelli esetről tudósítú újságcímlapA marsi csatornák Percival Lowell rajzán
Legfrissebb
Legolvasottabb

Játsszon!

Miről híresült el I. Miklós pápa?

Történelmi adattárak

Mi történt a szülinapomon?

Adja meg e-mail címét, és hetente megküldjük Önnek a Múlt-kor legjobb írásait!

Bezár