2024. tavasz különszám: Mesés mítoszok és kivételes teljesítmények
ITT vásárolhatsz termékeinkből

Archív fotókon idézik fel Sülysáp egykori hétköznapjait

2011. október 12. 12:25 MTI

Régi családi fényképek, képeslapok mutatják be Sülysáp múlt századi életét, de megjelenik a település története is okleveleken, dokumentumokon keresztül a Wass Albert Művelődési Központ szombaton nyíló új időszaki kiállításán.

Katus Norbert szervező elmondta, hogy a tárlathoz szakmai konferencia kapcsolódik, melyen a Tápió-vidék történetével foglalkozó szakemberek találkoznak.

A Tápiósüly és Tápiósáp egyesülésével 1970-ben létrejött Sülysáp történetét okleveleken, térképeken, dokumentumokon keresztül lehet megismerni, a település egykori életét csaknem kétszázötven, részben családoktól kölcsönkapott fénykép és képeslap mutatja be.

"A kiállított fotók felidézik a helyi népszokásokat, a jellegzetes viseleteket, megelevenednek a település egykori lakóinak mindennapjai, de a tablókon kibomlik egy helyi család sorsa és megismerhetővé válik az egykori sülysápi katonai tábor története is" - mutatta be a kiállítást Katus Norbert.

A tárlatot internetes forrásokból és a Magyar Távirati Iroda archív anyagaiból összeállított dokumentumgyűjtemény egészíti ki.

"A kiállításhoz kapcsolódó helytörténeti konferencia egyik célja, hogy fórumot biztosítson a Tápió-mente történetét kutató szakembereknek, de előadások is elhangzanak, többek között a Tápió-vidék legjelentősebb kuruc kori tisztjéről, Sőtér Tamás kapitányról és a Blaskovich-család térségben betöltött szerepéről" - fűzte hozzá Katus Norbert.

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?

2024. tavasz: Tróntól a Szentszékig
Olvasta már a Múlt-kor
történelmi magazin
legújabb számát?

kedvezményes előfizetés 1 évre (5 szám)

Nyomtatott előfizetés vásárlása
bankkártyás fizetés esetén 10% kedvezménnyel.
Az éves előfizetés már tartalmazza az őszi különszámot.
9 945 ft 8 990 Ft
Digitális előfizetés vásárlása a teljes archívumhoz való hozzáféréssel 25% kedvezménnyel.
Az első 500 előfizetőnek.
20 000 ft 14 990 Ft

Játsszon!

Miről híresült el I. Miklós pápa?

Történelmi adattárak

Mi történt a szülinapomon?

Adja meg e-mail címét, és hetente megküldjük Önnek a Múlt-kor legjobb írásait!

Bezár