Hitler elfeledett szövetségesei

Tükörszobától a plafonon járásig – feltárulnak a filmek kulisszatitkai

2017. június 13. 16:00

Lódobogás a kalandfilmekben, stop-motion animáció vagy optikai illúziók – csak néhány filmes talány, amelyre a látogatók most megkaphatják a választ a Da Vinci Learning tv-csatorna és a Korda Filmpark június 1-jén nyílt közös kiállításán. A világhírű etyeki Korda Filmstúdió látogatóközpontjában Mozi és tudomány címmel megtekinthető tárlat egész évben látogatható.

New York-i utcarészlet a Korda Stúdióban
New York-i utcarészlet a Korda Stúdióban

A Da Vinci Learning, az egész család oktató TV-csatornája, az élethosszig tartó tanulást S annak szórakoztató formáját különböző felületeken teszi elérhetővé. A televízió, a mobil-applikációk, az online csatornák és az izgalmas rendezvények mellé júniusban egyedülálló kiállítás csatlakozik. A csatorna partnere a Korda Filmpark.

„A 10 éves Korda filmstúdió látogatóközpontjában az elmúlt években a filmgyártás világát, a filmes trükkök hátterét mutattuk be az érdeklődőknek” – mondja Kakuk Andrea, a Korda Filmpark ügyvezetője. „A Stúdió 10 éves születésnapján a korábbi kiállítást felfrissítettük, és a Da Vinci Learning csatorna támogatásával új, friss, digitális elemekkel egészítettük ki. A látogatók a Kincsem című nagysikerű játékfilm néhány ereklyéjét is megtekinthetik.”

Mi az a tükörszoba? Hogyan lehet a plafonon járni? Mi az a 3d live puzzle? Filmes képi és hangtrükkök, filmes kulisszatitkok, Da Vinci Learning mozi és még sok más érdekesség. A partnerek emellett Magyarországon az elsők között mutatnak be egy egyedülálló kiterjesztett valóság attrakciót, ahol a látogatók különleges digitális kísérletben vehetnek részt egy híres történelmi felfedező társaságában.

„Büszkék vagyunk rá, hogy Magyarországon népszerű és szakmailag elismert partnerekkel dolgozhatunk együtt. A Magyar Nemzeti Múzeum vagy a pécsi Planetárium mellett a Korda Filmparkban is célunk, hogy a szórakoztató tanulást népszerűsítsük" - mondja Ferdinand Habsburg, a Da Vinci Learning csatorna alapító tulajdonosa.

Az új közös kiállítás mellett a partnerek további területeken is együttműködnek: a Korda filmes nyári tábor programjában, emellett pedig a Mozi és tudomány kiállítás éjszaka is megtekinthető, a Da Vinci Learning pizsamapartikon.

Kelet-Közép-Európa első filmes látogatóközpontja, a Korda Filmpark Budapesttõl 30 km-re, Etyeken, a Korda Film Studióval közös, 35 hektáros területen fekszik. A Korda Stúdió műtermei és szabadtéri díszletei között található látogatóközpont emlékezetes pillanatokat, felejthetetlen szórakozást biztosít mind egyéni, mind a csoportos látogatók számára, helyet ad rendezvényeknek a tíz főstől egészen a több száz főig. Nyitása óta több százezer látogató látta a kiállítást, a New York-i utcát vagy a középkori díszletvárost. A díszletvárosban forgatták többek között a Borgias, a Marco Polo, az Emerald City, a Robin Hood és az Idők végezetéig című tv-sorozatot.

Az új, Da Vinci csatornával közös interaktív kiállítás és a stúdiótúra mintegy kétórás program, amelyet animátorok tesznek még élvezetesebbé. A programok igénybe vehetők angol, német, francia nyelven is. A kiállítás a www.kordafilmpark.hu weboldalon történő előzetes regisztráció után látogatható.

További információ:

Vashegyi Piroska

+36 70 455 6815

Filmközpont Kft. Korda Filmpark

2091 Etyek, Korda út hrsz. 1572

info@kordafilmpark.hu

www.kordafilmpark.hu

Magazin

Címkék
2017. tél: Hitler elfeledett szövetségesei
Olvasta már a Múlt-kor
történelmi magazin
legújabb számát?

kedvezményes előfizetés 1 évre (4 szám)

Nyomtatott előfizetés vásárlása
bankkártyás fizetés esetén 25% kedvezménnyel.
A 4. lapszámot ajándékba adjuk.
6 368 ft 4 776 Ft
Digitális előfizetés vásárlása a teljes archívumhoz való hozzáféréssel 65% kedvezménnyel.
Az első 500 előfizetőnek.
20 000 ft 6 990 Ft
Legfrissebb
Legolvasottabb

Játsszon!

Miről híresült el I. Miklós pápa?

Történelmi adattárak

Mi történt a szülinapomon?

Adja meg e-mail címét, és hetente megküldjük Önnek a Múlt-kor legjobb írásait!