Nyolc különös fogás, amely az asztalra került a történelem során
2017. március 20. 12:06
Korábban
A rovarriasztó, amellyel süteményeket ízesítettek
Különféle kerti növényeket, úgy mint az ördögszemet, a fekete nadálytőt, a galagonyát vagy éppen a baradicskórót évszázadokon keresztül fogyasztották az emberek, az ízükért és a nekik tulajdonított gyógyító tulajdonságokért egyaránt. A baradicskórót például már a 17. századtól használták rovarriasztóként, illetve dohos szobákban légfrissítőként is. Gyakran használták ételízesítéshez, például omlettek, pudingok és sütemények mellett. Általában spenóttal együtt tálalták. Sokáig úgy tartották róla, hogy segíti a gyomrot a sós hal megemésztésében.
Támogasd a szerkesztőségét!
történelmi magazin
legújabb számát?
kedvezményes előfizetés 1 évre (5 szám)
bankkártyás fizetés esetén 10% kedvezménnyel.
Az éves előfizetés már tartalmazza az őszi különszámot.
Az első 500 előfizetőnek.
- Majdnem egy hónap kellett a németeknek a varsói gettófelkelés felszámolásához 19:05
- Csak a kirobbant botrány miatt szüntette be az amerikai egészségügyi hatóság az emberkísérletet 17:05
- 10 híres merénylet, ami meghiúsult 15:05
- A válaszúti Bánffy-kastélyban koncertekkel és filmvetítéssel is várják majd a látogatókat 15:05
- Megemlékeztek Zirzen Jankáról, a magyar nőnevelés egyik legjelentősebb úttörőjéről 14:20
- Első nőként mászta meg a legmagasabb csúcsokat Tabei Dzsunko 09:50
- A közönség azt hitte, hogy Lincoln merénylőjének felbukkanása a darab része 09:20
- Rekord gyorsasággal osztották ki az első Oscar-díjakat 09:05