2024. nyár: Hírhedt emberrablások
ITT vásárolhatsz termékeinkből

Himmler és köre „árja” miszticizmusa váltotta volna fel a kereszténységet a Harmadik Birodalomban

2021. március 3. 15:16 Múlt-kor

Az árja Krisztus

A téma szakértői List mellett barátját, a kiugrott cisztercita szerzetest, Jörg Lanz von Liebenfelst (1874–1954) tartják – a témával foglalkozó egyik legkiválóbb történész, Nicholas Goodrick-Clarke nyomán – az árjozófusoknak nevezett teoretikusok legjelentősebb képviselőjének.

Liebenfels a pángermán misztika egyik úttörőjeként kidolgozta a teozoológia néven ismert okkult nézetrendszert, amely szerint Atlantisz lakói a természetfeletti képességekkel rendelkező istenemberek, a theozoonok közvetlen leszármazottai voltak, és egymással szavak nélkül is tudtak kommunikálni.

Atlantisz bukása után a sziget lakói két csoportra szakadtak. Az egyik létrehozta a germán civilizációt, a másik pedig az ókori közel-keleti kultúrákat, ám az ekkoriban bekövetkező fajkeveredés végzetesnek bizonyult. Liebenfels bizarr elmélete szerint a nem árja fajok az emberek és bizonyos állati fajok egyesüléséből jöttek létre.

Atlantisz isteni leszármazottjai elveszítették természetfeletti erejüket, az alsóbbrendű lények pedig a zsidók vezetésével kezdettől a fajilag tiszta árják elpusztítására törekedtek, akikkel többek között Mózes és Jézus Krisztus (!) is szembeszállt.

Az árjozófus az évezredek óta tartó hanyatlás megállítására az alacsonyabb rendű fajok egyedeinek kasztrálását, sterilizálását, valamint faji törvények bevezetését javasolta. Liebenfels ún. szaporító kolostorok létrehozását is szorgalmazta, ahol árja férfiak és nők egyesülése révén biztosíthatták volna a tiszta germán vér fennmaradását. Lanz nézetrendszerének terjesztésére 1906-ban Ostara néven folyóiratot is indított, amelynek olvasói közé tartozott egy bizonyos Adolf Hitler is.

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?

2024. nyár: Hírhedt emberrablások
Olvasta már a Múlt-kor
történelmi magazin
legújabb számát?

kedvezményes előfizetés 1 évre (5 szám)

Nyomtatott előfizetés vásárlása
bankkártyás fizetés esetén 20% kedvezménnyel.
Az éves előfizetés már tartalmazza az őszi különszámot.
12 450 ft 9 990 Ft
Digitális előfizetés vásárlása a teljes archívumhoz való hozzáféréssel 25% kedvezménnyel.
Az első 500 előfizetőnek.
20 000 ft 14 990 Ft
Ünnepi felvonulás a Német Művészet Napján az 1930-as évekbenÜnnepi felvonulás a Német Művészet Napján az 1930-as évekbenHelena Petrovna BlavatskyA náci párt által kiadott, a fajkeveredést ellenző antiszemita plakátA Német Művészet Napján a müncheni Maximilianeum lépcsőin fiatal lányok állnak sorfalat az árja szüzek erejét és tisztaságát jelképezendő, 1937.Náci hatósági személyek egy német etnikumú polgár arcának arányait mérik. A nácik úgy gondolták, ez alapján megállapítható az emberek származása.Hitler beszédet mond a müncheni Német Művészet Házánál a Német Művészet Napján, 1939.A Hitlerjugend tagja horogkeresztes zászlóval egy tömeggyűlésen 1935 körülHimmler a wewelsburgi kastélynálA Szent Lándzsa napjainkban, a bécsi HofburgbanAz SS tagjai menetelnek a Brandenburgi kapunál Berlinben,1933. augusztus 14.Karl Maria Wiligut (1866–1946)A wewelsburgi kastély napjainkban
Legfrissebb
Legolvasottabb

Játsszon!

Miről híresült el I. Miklós pápa?

Történelmi adattárak

Mi történt a szülinapomon?

Adja meg e-mail címét, és hetente megküldjük Önnek a Múlt-kor legjobb írásait!

Bezár