2024. tavasz: Tróntól a Szentszékig
ITT vásárolhatsz termékeinkből

Bollywoodi film Jézus gyermekkoráról

2010. szeptember 1. 12:49 MTI

Hamarosan megkezdődik az első, Jézus gyermekkorát feldolgozó indiai, azaz bollywoodi produkció forgatása a Szentföldön, Izraelben.

A film indiai gyerekszereplőkkel készül, az angol mellett három indiai nyelvű narrációval - mondta el Szingethám Szrinivásza Ráo filmrendező. A produkció a korábbi Jézus-témájú filmektől eltérően a názáreti gyermekkori éveit eleveníti meg. "Ez az első ilyen típusú bollywoodi vállalkozás" - hangsúlyozta a filmdráma producere. Mint mondta, a mozi nyilván fontos lesz a keresztények számára, de az alkotók "globális érdeklődésre számítanak".

Indiában 24 millió keresztény vallású ember él, ők a lakosság 2,3 százalékát teszik ki. A vallási tárgyú indiai filmek gyakran alkalmaznak gyermekszereplőket a vallási figurák "ártatlanságának, szentségének és isteni voltának" kiemelésére.

Ráo arról is beszámolt, hogy a produkció segítségére lesz Christien Tinsley, aki Mel Gibson A passió című filmjének maszkmestere volt; az ő feladata "megöregíteni" a gyermekszereplőket a gyermek Jézus korának előrehaladtával. A jövőre moziba kerülő film egyébként bollywoodi mértékkel mérve szuperdrága költségvetésből forog: 30 millió dollárt (6,7 milliárd forintot) költenek rá, míg egy átlagos indiai produkció 500 ezer dollárból (112 millió forintból) születik meg.

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?

2024. tavasz: Tróntól a Szentszékig
Olvasta már a Múlt-kor
történelmi magazin
legújabb számát?

kedvezményes előfizetés 1 évre (5 szám)

Nyomtatott előfizetés vásárlása
bankkártyás fizetés esetén 10% kedvezménnyel.
Az éves előfizetés már tartalmazza az őszi különszámot.
9 945 ft 8 990 Ft
Digitális előfizetés vásárlása a teljes archívumhoz való hozzáféréssel 25% kedvezménnyel.
Az első 500 előfizetőnek.
20 000 ft 14 990 Ft

Játsszon!

Miről híresült el I. Miklós pápa?

Történelmi adattárak

Mi történt a szülinapomon?

Adja meg e-mail címét, és hetente megküldjük Önnek a Múlt-kor legjobb írásait!

Bezár