2024. tavasz: Tróntól a Szentszékig
ITT vásárolhatsz termékeinkből

Múzeumok Őszi Éjszakája lesz szombaton

2009. november 12. 10:38 MTI

Budapesten 31, vidéken 49 múzeum, kulturális és művelődési intézmény csatlakozott az idén első alkalommal megrendezett Múzeumok Őszi Éjszakájához, mely szombaton várja az érdeklődőket - mondta el Schneider Márta, az Oktatási és Kulturális Minisztérium (OKM) kulturális szakállamtitkára a programsorozatot beharangozó sajtótájékoztatón Budapesten.

Ezen a hagyományteremtő fesztiválon hangulatos, színes és ízes programokat kínálnak az intézmények, zenével, tánccal, színházzal telnek meg a múzeumok, de a Márton-naphoz közel nem maradhat ki a libaevés és újborkóstolás sem - mutatott rá Schneider Márta. Hozzátette: a szombati esemény a hat hetes Múzeumok Őszi Fesztiválját zárja le, és egybeesik a szabadtéri múzeumok, skanzenek kiállítási idényének végével is.

Schneider Márta emlékeztetett arra, hogy az ilyen típusú múzeumi rendezvények iránt nagy az igény és az érdeklődés, az idén a nyári Múzeumok Éjszakája látogatóinak száma meghaladta a 380 ezret, ami - a nagy eső ellenére is - meghaladja a 2008-as adatot. A szakállamtitkár felhívta a figyelmet arra, hogy a Szépművészeti Múzeum Botticellitől Tizianóig - az itáliai festészet két évszázadának remekművei című kiállítására óránként 400 látogató léphet be, ezért az érdeklődőket előzetes regisztrációra kérik.

A Múzeumok Őszi Éjszakáján a felnőtt jegyek 1300 forintba, a gyerekeké 600 forintba kerül, 6 éves kor alatt a belépés ingyenes. A budapesti rendezvényen karszalaggal vehetnek részt az érdeklődők este 18 és 24 óra között. A karszalagos látogatók ingyen vehetik igénybe a 18 órától közlekedő Múzeumbuszokat, amelyek 3 útvonalon járnak, valamint 16 órától hajnali háromig a BKV valamennyi menetrendszerinti járatát - közölte Székelyné Pásztor Erzsébet, a BKV kommunikációs igazgatója.

A MÁV-Start Zrt. 33 százalékos kedvezményt biztosít a rendezvényre látogatóknak, mely visszaútra a belépő felmutatásával együtt érvényes - mondta el a Vám- és Pénzügyőrség Országos Parancsnokságának szóvivője, aki egyben a sajtótájékoztató moderátora is volt. Sipos Jenő hozzátette: a Vám- és Pénzügyőr Múzeumba betérők szombaton belekóstolhatnak a skót kultúra világába, a whisky csempészés történetébe és magába az italba is. A programokat skót táncház, tárlatvezetések, élő, mozgó gúla és dudaszó is színesíti.

Az érdeklődők a részletes programokat a www.muzeumokejszakaja.hu oldalon találhatják meg.

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?

2024. tavasz: Tróntól a Szentszékig
Olvasta már a Múlt-kor
történelmi magazin
legújabb számát?

kedvezményes előfizetés 1 évre (5 szám)

Nyomtatott előfizetés vásárlása
bankkártyás fizetés esetén 10% kedvezménnyel.
Az éves előfizetés már tartalmazza az őszi különszámot.
9 945 ft 8 990 Ft
Digitális előfizetés vásárlása a teljes archívumhoz való hozzáféréssel 25% kedvezménnyel.
Az első 500 előfizetőnek.
20 000 ft 14 990 Ft

Játsszon!

Miről híresült el I. Miklós pápa?

Történelmi adattárak

Mi történt a szülinapomon?

Adja meg e-mail címét, és hetente megküldjük Önnek a Múlt-kor legjobb írásait!

Bezár