2024. tavasz különszám: Mesés mítoszok és kivételes teljesítmények
ITT vásárolhatsz termékeinkből

Kulturális örökségvédelmi menedzserképzés indul Kőszegen

2009. július 13. 20:17 MTI

Kulturális örökségi menedzsment és fenntartható fejlődés témakörben indít ingyenes felsőfokú szakirányú képzést szeptembertől Kőszegen az ISES Alapítvány a Norvég Alap támogatásával - közölte a program vezetője.

A 3+1 féléves képzés célja, hogy olyan elméleti és gyakorlati szakembereket képezzenek, akik a kulturális örökséget működő rendszerként szemlélik, nemcsak védelmét, hanem hasznosíthatóságát és fenntarthatóságát is szem előtt tartják - mondta Bariska István.

Hozzátette: a másoddiplomás képzésre az ország egész területéről várnak jelentkezőket. A képzés magyarul folyik, de előnyt jelent, ha a jelentkezők legalább középfokú angol nyelvtudással rendelkeznek, mivel a tudományág legtöbb irodalma angol nyelvű, illetve szerepel a tervek között egyes tárgyak oktatása angol nyelven is.

A kőszegi Európa Házban zajló képzésre, - amely a norvégiai Trondheimi Egyetem örökségmenedzsment képzésével való együttműködésben valósul meg - augusztus végéig lehet jelentkezni, 20 fő számára biztosítanak tandíjmentességet és szállást. A képzés oktatói örökségvédelmi szakemberek, közgazdászok, szociológusok, művészeti szakemberek, történészek, menedzserek, városfejlesztők, kistérségi és regionális menedzserek.

Bariska István elmondta azt is: a végzettek elsősorban szakigazgatási szerveknél, önkormányzati intézményeknél, örökségi intézményeknél, idegenforgalmi és turisztikai szervezeteknél, szakmai civil szervezeteknél valamint minisztériumoknál és a kamaráknál helyezkedhetnek majd el a megszerzett ismeretek birtokában.

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?

2024. tavasz: Tróntól a Szentszékig
Olvasta már a Múlt-kor
történelmi magazin
legújabb számát?

kedvezményes előfizetés 1 évre (5 szám)

Nyomtatott előfizetés vásárlása
bankkártyás fizetés esetén 10% kedvezménnyel.
Az éves előfizetés már tartalmazza az őszi különszámot.
9 945 ft 8 990 Ft
Digitális előfizetés vásárlása a teljes archívumhoz való hozzáféréssel 25% kedvezménnyel.
Az első 500 előfizetőnek.
20 000 ft 14 990 Ft

Játsszon!

Miről híresült el I. Miklós pápa?

Történelmi adattárak

Mi történt a szülinapomon?

Adja meg e-mail címét, és hetente megküldjük Önnek a Múlt-kor legjobb írásait!

Bezár