2024. tavasz: Tróntól a Szentszékig
ITT vásárolhatsz termékeinkből

Új kalandok nyomában A da Vinci-kód főhőse

2009. április 21. 17:13 MTI

Újra felpezsdülhet a könyvvilág, kiadója bejelentése szerint ugyanis még ebben az évben megjelenik Dan Brownnak, A da Vinci-kód írójának új könyve, amelynek szintén Robert Langdon lesz a főhőse.

A Knopf Doubleday kiadócsoport szeptemberre ígérte a szerző 12 óra alatt játszódó, The Lost Symbol (Az elveszett jelkép) címet viselő krimijének megjelenését. "Ez a regény egy furcsa és csodálatos utazás volt" - írta Dan Brown a kiadó által nyilvánosságra hozott közleményében. "Rendkívüli kihívás volt öt év kutatómunkáját beleszőni a történet 12 óra alatt játszódó keretébe. Robert Langdon élete sokkal gyorsabban halad, mint a sajátom" - fogalmazott az író, akinek ez lesz az első könyve azóta, hogy megjelent a világszerte nagy sikert és vihart kiváltó A da Vinci-kód.

A Knopf Doubleday először ötmillió példányban nyomja ki a könyvet, ez a kiadó történetének legnagyobb példányszámát jelenti, noha ez is jócskán elmarad a Harry Potter utolsó kötetének 10 millió példányszámos debütálásától. A könyv részleteiről egyelőre nem sok információ került napvilágra, így azt sem lehet tudni, hogy hol fog játszódni. Ez azonban nem gátolta meg a nagy internetes könyvkereskedő oldalakat, hogy listájukra helyezzék a művet. A Barnes and Noble máris első helyre tette a könyvet, az Amazon oldalán az első száz felé közelít.

A szerző legnagyobb sikerének számító Da Vinci-kódból világszerte több mint 80 millió kelt el, és útikönyvekre, szakácskönyvekre, összeesküvés-elméleteket feltáró irományokra, paródiákra, valamint vallási tárgyú művekre ihletett. A Tom Hanks főszereplésével készült filmfeldolgozás 700 millió dolláros (több mint 162 milliárd forintos) bevételt hozott, a szerző másik híres művéből, az Angyalok és démonok című regényből forgatott filmet idén tavasszal mutatják be.

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?

2024. tavasz: Tróntól a Szentszékig
Olvasta már a Múlt-kor
történelmi magazin
legújabb számát?

kedvezményes előfizetés 1 évre (5 szám)

Nyomtatott előfizetés vásárlása
bankkártyás fizetés esetén 10% kedvezménnyel.
Az éves előfizetés már tartalmazza az őszi különszámot.
9 945 ft 8 990 Ft
Digitális előfizetés vásárlása a teljes archívumhoz való hozzáféréssel 25% kedvezménnyel.
Az első 500 előfizetőnek.
20 000 ft 14 990 Ft

Játsszon!

Miről híresült el I. Miklós pápa?

Történelmi adattárak

Mi történt a szülinapomon?

Adja meg e-mail címét, és hetente megküldjük Önnek a Múlt-kor legjobb írásait!

Bezár