2024. nyár: Hírhedt emberrablások
ITT vásárolhatsz termékeinkből

A nő helye a klasszikus reklámokban

2007. november 30. 11:00

A Daily Mail című angol napilap a politikailag korrekt reklámok előtti korból válogatta ki azokat a plakátokat, amelyek még hírből sem ismerik a női egyenjogúságot.

A reklámok egytől egyig alávetett helyzetben mutatják be a nőket: a szerencsétlenül küzdő háziasszonytól a hajsütővassal hadakozó irodistákig minden ábrázolással találkozhatunk.

A karikatúraként ható, ám az adott korban komolynak szánt reklámokat a héten újra megjelent You Mean A Woman Can Open It?: The Woman's Place In The Classic Age Of Advertising (Úgy érted egy nő is ki tudná nyitni?: A nő helye a klasszikus reklámokban) című könyv gyűjtötte össze.

Mindez egy olyan korra volt jellemző, amely nem ismerte, és nem is akarta ismerni az egyenjogú és erős nőket. A "második" nem feladata így csupán abban merült ki, hogy most már ők is megküzdhettek egy ketchupos üveg kinyitásával.

A kérdés azonban ma sem tárgytalan - derül ki a Tűsarok válogatásából. "Egyenjogúság, emberi méltóság,intelligencia, tisztelet. Ezekkel a fogalmakkal a reklámipar nem sokat vacakol. Pár civil viszont úgy döntött, eljött az idő, hogy fölvegye a harcot a reklámcápákkal , akik szemében nincsenek nők, csak filléres nőcskék, és sokszor férfiak sincsenek, csak nadrágba bújt bárgyú bunkók, akik a nőkben letepernivaló szexuális prédát látnak, semmi mást."

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?

2024. nyár: Hírhedt emberrablások
Olvasta már a Múlt-kor
történelmi magazin
legújabb számát?

kedvezményes előfizetés 1 évre (5 szám)

Nyomtatott előfizetés vásárlása
bankkártyás fizetés esetén 20% kedvezménnyel.
Az éves előfizetés már tartalmazza az őszi különszámot.
12 450 ft 9 990 Ft
Digitális előfizetés vásárlása a teljes archívumhoz való hozzáféréssel 25% kedvezménnyel.
Az első 500 előfizetőnek.
20 000 ft 14 990 Ft
Legfrissebb
Legolvasottabb

Játsszon!

Miről híresült el I. Miklós pápa?

Történelmi adattárak

Mi történt a szülinapomon?

Adja meg e-mail címét, és hetente megküldjük Önnek a Múlt-kor legjobb írásait!

Bezár