2022. tél: A szeretet mártírjai
ITT vásárolhatsz termékeinkből

Kiállítás a Magyar Fotográfiai Múzeum kincseiből

2010. július 1. 13:06 MTI

Klösz György, André Kertész, Korniss Péter Kudász Gábor Arion és számos további neves fotográfus kevésbé ismert felvételeit mutatja be Ritkán látott képek című kiállításán a Magyar Fotográfiai Múzeum (MFM) július 2. és szeptember 5. között a budapesti Mai Manó Ház - Magyar Fotográfusok Házában.

Mint a Mai Manó Ház közleménye felidézi, a Magyar Fotográfiai Múzeum 1991-ben nyílt meg Kecskeméten, és fennállásának csaknem két évtizede alatt több mint egymilliósra bővítette fotógyűjteményét. A budapesti kiállítóhely által befogadott válogatás azokra a képekre koncentrál, melyeket vagy nagyon ritkán láthatnak az MFM-be ellátogatók, vagy még soha nem is kerültek a falakra.

A tárlat anyaga több mint 170 évet ölel fel: a bemutatott fotográfiák között megtalálhatók a fényképezés legkorábbi technikai eljárásával készült felvételek, majd a fekete-fehér fotókon át a közönség eljut napjaink digitális képkészítési technikájához.

Nem hiányoznak a válogatásból a magyar fotóművészet neves alakjainak - például Angelo (Funk Pál), Ata Kandó, Fejes László, Lucien Hervé, Keleti Éva, Kepes György, André Kertész, Klösz György, Korniss Péter, Kudász Gábor Arion, Mai Manó vagy Szilágyi Lenke - munkái, de a tárlat azt is bizonyítani akarja, hogy nem csak a világhírű fotográfusok életművéből kerülhetnek elő magas színvonalú alkotások.

A Nagymező utcai Mai Manó Házban szeptember 5-ig látogatható kiállítás kurátora Baki Péter, a Magyar Fotográfiai Múzeum igazgatója.

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?

2022. tél: A szeretet mártírjai
Olvasta már a Múlt-kor
történelmi magazin
legújabb számát?

kedvezményes előfizetés 1 évre (5 szám)

Nyomtatott előfizetés vásárlása
bankkártyás fizetés esetén 10% kedvezménnyel.
Az éves előfizetés már tartalmazza az őszi különszámot.
9 945 ft 8 990 Ft
Digitális előfizetés vásárlása a teljes archívumhoz való hozzáféréssel 25% kedvezménnyel.
Az első 500 előfizetőnek.
20 000 ft 14 990 Ft

Játsszon!

Miről híresült el I. Miklós pápa?

Történelmi adattárak

Mi történt a szülinapomon?

Adja meg e-mail címét, és hetente megküldjük Önnek a Múlt-kor legjobb írásait!

Bezár