Öt különleges fogás a középkorból
2019. április 8. 18:33 Múlt-kor
Korábban
Édességek
A „finomság” a szó középkori értelmében magában foglalta az étellel való szórakoztatást is, azaz a látványosan elkészített, vagy esetleg élő állatot (például kirepülő madarakat) tartalmazó fogásokat is, azonban az édességeket is jelentette, legtöbbször a lakomák végén felszolgált cukros-mandulás műalkotásokat. Ezek mellett azonban léteztek más édességek is: a „Curye on Inglysch” egyik receptje például cukorral, mézzel és kenyérmorzsával összekevert fenyőmagvakat ajánl egy rágós desszerthez. Emellett számos forrás megemlékezik a mandulatejről, amelyet szintén széles körben fogyasztottak a középkorban – jóval azelőtt, hogy napjainkban az egészséges táplálkozás részeként reneszánszát kezdte volna élni.
Támogasd a szerkesztőségét!
történelmi magazin
legújabb számát?
kedvezményes előfizetés 1 évre (5 szám)
bankkártyás fizetés esetén 10% kedvezménnyel.
Az éves előfizetés már tartalmazza az őszi különszámot.
Az első 500 előfizetőnek.
- Hollywood szinte összes díját begyűjtötte Audrey Hepburn 15:05
- Maiszúr tigrise sem tudott ellenállni a brit hódításnak Indiában 12:20
- Különutas politikája miatt romlott meg Tito viszonya Moszkvával 10:35
- Viktória királynő szabadítatta ki a csatornaépítéssel is foglalkozó 1848-as hőst tegnap
- Egy kertész lányát vette el a később női ruhában bújkáló jakobinus vezető tegnap
- Az Eufrátesztől a Magyar Királyságig tartott a kétszer is trónra ültetett II. Mehmed birodalma tegnap
- Börtönbe zárták a Mediciek a politikatudomány megteremtőjét, Machiavellit tegnap
- A maffia információi segítették a szövetségeseket a szicíliai partraszállásnál tegnap