Nyolc különös fogás, amely az asztalra került a történelem során
2017. március 20. 12:06
Korábban
Kutyafenék gyümölcs
A napjainkban fogyasztott gyümölcsök és zöldségek pusztán töredékét képezik annak, amit az évszázadok során fogyasztottak. Csak a viktoriánus korban több mint 1500 különböző almafajt termesztettek Angliában. Ebben az időszakban volt különösen népszerű a alma- és rózsafélékkel egyaránt rokon naspolya, amelyet már az ókori görögök és rómaiak is ismertek. Gyümölcse kicsi, barna és alul nyitott, ami miatt Franciaroszágban „kutyafenék gyümölcsnek” is nevezik. Alapvetően kőkemény, ezért ahhoz, hogy ehetővé váljon meg kell várni, amíg enyhén elrohad. Ekkor ki lehet kaparni a gyümölcshúst, amelyet előszeretettel fogyasztanak cukorral vagy lekvárként.
Támogasd a szerkesztőségét!
történelmi magazin
legújabb számát?
kedvezményes előfizetés 1 évre (5 szám)
bankkártyás fizetés esetén 10% kedvezménnyel.
Az éves előfizetés már tartalmazza az őszi különszámot.
Az első 500 előfizetőnek.
- Saját magáról mintázta Árpád vezért Feszty Árpád tegnap
- Még a hóhér sem bírta a király elleni merénylő vallatásának látványát tegnap
- Egyre súlyosbodó betegsége ellenére haláláig alkotott Alphonse Daudet tegnap
- A Városliget arculatához is hozzájárult az ezeréves Magyarország megünneplése tegnap
- Főleg regényeket írt, a köztudat mégis egy musicalhez köti Sólem Áléchem nevét tegnap
- A magyar kultúrával ismerkedhettek a washingtoni magyar nagykövetség rendezvényére érkezők tegnap
- A gyilkossági kísérlet után nem sokkal megbocsátott merénylőjének II. János Pál pápa tegnap
- A világ legcsúszósabb anyagaként döntötte meg a Guinness-rekordot Plunkett találmánya 2024.05.12.