2022. tél: A szeretet mártírjai
ITT vásárolhatsz termékeinkből

Megújították a Rippl-Rónai Múzeum igazgatójának megbízását

2022. február 25. 12:05 MTI

Újabb öt évre Ábrahám Leventét bízta meg a kaposvári Rippl-Rónai Múzeum vezetésével a város közgyűlése csütörtökön. A képviselők egyhangú támogatásával elfogadott előterjesztés szerint Ábrahám Levente egyedüliként adott be érvényes pályázatot az igazgatói posztra.

Rippl-Rónai Múzeum
A Rippl-Rónai Múzeum épülete (Facebook/Rippl-Rónai Megyei Hatókörű Városi Múzeum)

A 62 éves, különböző beosztásokban 1985 óta a múzeumban dolgozó szakembernek biológia–földrajz szakos általános iskolai tanári, biológia szakos középiskolai tanári diplomája, egyetemi doktori címe, PhD tudományos fokozata, valamint tárgyalási szintű angol nyelvtudása van.

Ábrahám Levente múzeumvezetői feladatainak ellátása mellett oktat a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Kaposvári Campusán.

Az 1909-ben alakult, ma a Rippl-Rónai Emlékházat és Látogatóközpontot, a Vaszary Emlékházat, a Fekete István Látogatóközpontot és a Szentjakabi Bencés Apátság Romkertet is üzemeltető Rippl-Rónai Múzeum Kaposvár és Somogy megye történelmi, tudományos, kulturális, művészeti örökségének őrzője, közvetítője, Magyarország egyik legnagyobb tudományosan rendszerezett közgyűjteménye, ahol 2,5 millió műtárgy állagmegóvását, őrzését, feldolgozását, kutatását végzik.

A több mint félszáz dolgozót foglalkoztató, az érdeklődőknek tucatnyi állandó kiállítást kínáló intézmény egyik legismertebb anyagát Rippl-Rónai Ödön Somogynak adományozott páratlan gyűjteménye jelenti, a múzeum emellett elkötelezett gondozója a magyar festészet megújítója, Rippl-Rónai József hagyatékának is.

Ábrahám Levente pályázatában az intézmény céljaként jelölte meg az Év múzeuma cím elnyerését. Az igazgató szeretné megújítani a múzeum állandó kiállításait, bővíteni közösségi tereit, emelni múzeumpedagógiai foglalkozásai és ismeretterjesztő előadásai színvonalát.

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?

2022. tél: A szeretet mártírjai
Olvasta már a Múlt-kor
történelmi magazin
legújabb számát?

kedvezményes előfizetés 1 évre (5 szám)

Nyomtatott előfizetés vásárlása
bankkártyás fizetés esetén 10% kedvezménnyel.
Az éves előfizetés már tartalmazza az őszi különszámot.
9 945 ft 8 990 Ft
Digitális előfizetés vásárlása a teljes archívumhoz való hozzáféréssel 25% kedvezménnyel.
Az első 500 előfizetőnek.
20 000 ft 14 990 Ft

Játsszon!

Miről híresült el I. Miklós pápa?

Történelmi adattárak

Mi történt a szülinapomon?

Adja meg e-mail címét, és hetente megküldjük Önnek a Múlt-kor legjobb írásait!

Bezár