2024. nyár: Hírhedt emberrablások
ITT vásárolhatsz termékeinkből

Hét ember, akit véletlenül élve temettek el

2016. december 23. 08:47

Felkel a koporsóban és mosolyog

A Dél-Karolina állambeli Blackville-ben lakó, huszonéves Essie Dunbarral 1915-ben egy végzetes epilepsziaroham végzett. Legalábbis mindenki így vélte. Miután az orvosok megállapították a halál beálltát, a halott hamar koporsóba került, azonban vártak még egy napot a temetéssel, hogy Essie szomszédos városban lakó nővére is tiszteletét tehesse elhunyt húgánál. A rokon azonban nem utazott elég gyorsan, és a temetés a megbeszélt időpontban, délelőtt 11-kor kezdetét vette. A szertartás elég hosszúra nyúlt, ugyanis három lelkész is beszédet mondott, ám a rokon még mindig nem jelent meg.

Az elkésett nővér csak akkor érkezett meg, amikor szerette 1,8 méter mélyen lévő koporsójára hullottak a földdarabok. Kissé dühös lett, hogy nem várták meg a temetéssel, elrendelte, hogy szedjék ki húgának koporsóját a rádobott föld alól, és nyissák ki, ugyanis még egyszer, utoljára látni szeretné őt. Amikor a koporsófedél kinyílt ritka dolog történt: Essie felült és rámosolygott a körülötte állókra.

A sírásók halálra rémültek, hátrálásuk eredményeként pedig beleestek a sírgödörbe. Egyikőjüknek három bordája tört el. Mikor elterjedt a hír, hogy a halott felült a koporsójában, kisebbfajta hisztéria söpört végig a kisvároson. Később megbékéltek a fiatal asszony történetével, bár sokat ezt követően is félve tekintettek rá. A híressé váló Essie Dunbar még 47 évet élt.

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?

2024. nyár: Hírhedt emberrablások
Olvasta már a Múlt-kor
történelmi magazin
legújabb számát?

kedvezményes előfizetés 1 évre (5 szám)

Nyomtatott előfizetés vásárlása
bankkártyás fizetés esetén 20% kedvezménnyel.
Az éves előfizetés már tartalmazza az őszi különszámot.
12 450 ft 9 990 Ft
Digitális előfizetés vásárlása a teljes archívumhoz való hozzáféréssel 25% kedvezménnyel.
Az első 500 előfizetőnek.
20 000 ft 14 990 Ft
Legfrissebb
Legolvasottabb

Játsszon!

Miről híresült el I. Miklós pápa?

Történelmi adattárak

Mi történt a szülinapomon?

Adja meg e-mail címét, és hetente megküldjük Önnek a Múlt-kor legjobb írásait!

Bezár