2022. tél: A szeretet mártírjai
ITT vásárolhatsz termékeinkből

Századfordulós pornófilmeket találtak Franciaországban

2004. február 2. 09:00

Korábban

Ötven éves a nyuszis magazin
Bárhol jelent meg, mindig viták övezték, botránylapként indult és növekedett, de a legnagyobb írók sem szégyeltek neki dolgozni és a leghíresebb nők is levetkőztek a Playboy hasábjain
A maszturbáció kultúrtörténete
Habár a ma uralkodó vélemény a maszturbációt ártalmatlan időtöltésnek tekinti, Amerikában néhány nyomda mégis visszautasította Thomas W. Laqueur professzor Magányos szex című munkájának megjelentetését
Siklóssy László: A régi Budapest erkölcse
Könyvemben elsősorban a nemi erkölcs megnyilatkozásairól lesz szó, de a legtágabb értelemben - írja munkájáról a szerző

A filmtörténet titkos fejezete

http://circasex.com
Hasispipa és szőnyeg századfordulós
felvételen
Reihac szerint a tekercsek a filmtörténet egyik tikos fejezetéről tanúskodnak. A padláson lelt tekercsek közt is megtalálható Iskolai fenekelés, Elásott kincsek és hasonló címeket viselő kezdeti pornófilmek a 19. és a 20. század fordulóján bukkantak fel a piacon.

"Úgy tűnik, a némafilm megjelenésének első pillanatától kezdve a kamera a szeretkező emberek kukkolásának is elsőrangú eszköze volt" - véli Reihac. "Az úgymond tisztességes filmkészítők mellett nagyon korán kialakult az az ipar is, amely magángyűjtők speciális igényeinek kiszolgálására szakosodott."

A korai pornófilmeket általában elit bordélyházak előszobájában vetítették a prostituáltakra váró uraknak. Funkcióik közé tartozott azonban az is, hogy a szexuális téren tapasztalatlan fiatalemberek megtudják belőlük, hogyan is kell viselkedni az ágyban. Reihac szerint "akár oktatófilmnek is tekinthetjük őket, hiszen a fiatalok később saját nemi életükben kamatoztathatták mindazt, amit a jelenetekből tanultak".

"A filmeket nézve egyértelmű: a mai, legválogatottabb disznóságokat bemutató pornóipar nem talált fel az égvilágon semmi újat" - állítja a producer. "Nagyszüleink már mindent tudtak, és bátran csinálták is a kamera előtt."

A filmek többségét azonosíthatatlan rejtekhelyeken vették fel. Szinte bizonyos, hogy a technikai eszközöket - lámpákat, kamerákat - nagy és "tisztességes" filmgyáraknál dolgozó munkatársak titokban kölcsönözték a sikamlós produkciók készítőinek. Sőt, a világítás, a beállítások és a képi világ arra utalnak: nem ritkán maguk a profi filmesek vállalkoztak az erotikus "rétegfilmek" leforgatására.

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?

2022. tél: A szeretet mártírjai
Olvasta már a Múlt-kor
történelmi magazin
legújabb számát?

kedvezményes előfizetés 1 évre (5 szám)

Nyomtatott előfizetés vásárlása
bankkártyás fizetés esetén 10% kedvezménnyel.
Az éves előfizetés már tartalmazza az őszi különszámot.
9 945 ft 8 990 Ft
Digitális előfizetés vásárlása a teljes archívumhoz való hozzáféréssel 25% kedvezménnyel.
Az első 500 előfizetőnek.
20 000 ft 14 990 Ft

Játsszon!

Miről híresült el I. Miklós pápa?

Történelmi adattárak

Mi történt a szülinapomon?

Adja meg e-mail címét, és hetente megküldjük Önnek a Múlt-kor legjobb írásait!

Bezár