2024. tavasz: Tróntól a Szentszékig
ITT vásárolhatsz termékeinkből

Mese- és könyvgyűjtési akció a PIM szervezésében

2013. december 7. 12:04

A Petőfi Irodalmi Múzeum mese- és ifjúsági könyvgyűjtési akciót kezdeményezett hátrányos térségben élő gyerekeknek és e térségek iskolai könyvtárainak. A könyveket a Katolikus Karitász segítségével juttatja el a Múzeum a rászoruló gyerekek részére.

A Petőfi Irodalmi Múzeum kiemelkedő feladatának tartja az olvasás népszerűsítését, az irodalom megismertetését, közvetítését és az olvasáshoz való jutás esélyeinek elősegítését a különböző korosztályok és társadalmi rétegek számára. Programjaival, tematikus vagy írókról szóló kiállításaival igyekszik megmutatni azt a többletet is, ami egy könyv sajátja: foglalkozik a szerzővel, az (irodalmi) művek elő- és utóéletével, keletkezésével, de magával a közönséggel is.

A fiatalok olvasási szokásaival foglalkozó kutatási eredmények sajnos lesújtó képet festenek a 25 év alatti korosztály olvasási tevékenységéről. Ezek az eredmények és a saját tapasztalat is arra sarkallta a PIM munkatársait, hogy a kiállításain és a programjain túl közvetlenül is segítséget nyújtson a gyerekek számára, lehetőséget adjon arra, hogy a különösen veszélyeztetett, hátrányos helyzetű fiatalok is hozzájuthassanak olvasnivalóhoz.

A könyvgyűjtési akció elindításához kitűnő alkalmat ad az adventi készülődés és a közelgő karácsonyi ünnepek. A gyűjtés során mind magánszemélyeket, mint könyvkiadókat szeretnénk megszólítani. A gyerekeknek felajánlott könyveket 2013. december 16-ig várjuk a Múzeumba.

A felhívás:

Az olvasást nem lehet elég korán kezdeni! Olvassunk együtt, adjunk olvasnivalót a gyerekek kezébe! Ehhez szeretnénk hozzájárulni azzal, hogy összegyűjtjük a máshol már “kinőtt” mesekönyveket, és eljuttatjuk a rászorulókhoz. A Petőfi Irodalmi Múzeum mese- és ifjúsági könyveket gyűjt a rászoruló gyerekeknek. 2013. november 18 és december 16 között várjuk a feleslegessé vált, „kinőtt” mese- és ifjúsági könyveket, amelyekre otthon már nincs szükség!

A beérkezett könyveket a Katolikus Karitász segítségével célzottan a Gyermekek a gyermekekért akció keretén belül rászoruló, illetve hátrányos térségben élő gyerekeknek és e térségek iskolai könyvtárainak juttatjuk el.

A könyvek leadhatók: A Petőfi Irodalmi Múzeum (V. kerület, Károlyi u. 16.) portáján az arra kijelölt dobozban. Köszönjük, hogy Ön is segített! Köszönjük, hogy Te is segítettél!

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?

2024. tavasz: Tróntól a Szentszékig
Olvasta már a Múlt-kor
történelmi magazin
legújabb számát?

kedvezményes előfizetés 1 évre (5 szám)

Nyomtatott előfizetés vásárlása
bankkártyás fizetés esetén 10% kedvezménnyel.
Az éves előfizetés már tartalmazza az őszi különszámot.
9 945 ft 8 990 Ft
Digitális előfizetés vásárlása a teljes archívumhoz való hozzáféréssel 25% kedvezménnyel.
Az első 500 előfizetőnek.
20 000 ft 14 990 Ft

Játsszon!

Miről híresült el I. Miklós pápa?

Történelmi adattárak

Mi történt a szülinapomon?

Adja meg e-mail címét, és hetente megküldjük Önnek a Múlt-kor legjobb írásait!

Bezár