2024. tavasz különszám: Mesés mítoszok és kivételes teljesítmények
ITT vásárolhatsz termékeinkből

Mailer szeretője szexjegyzeteit árulja

2008. április 30. 11:53

Carole Malloy színésznő és író fél évvel korábbi szerelme, Norman Mailer halála után elérkezettnek látta az időt, hogy áruba bocsássa a világhírű íróval kapcsolatos személyes írásait.

Malloy és Mailer szerelmi viszonya 1983 és 1992 között zajlott (közben az író már hatodik, egyben utolsó feleségével élt együtt), ez alatt gyűlt össze az a hét doboznyi írásos anyag, amelyet a 66 éves művésznő eladott most a Harvard könyvtárának.

`Nagyon fontos, hogy Mailer valamilyen módon szerepeljen a gyűjteményben` - indokolta a vásárlást a könyvtár szóvivője. Annál is inkább, mivel Mailer a Harvardon végzett, ám személyes archívumát halála előtt a Texasi Egyetemnek adta el 2,5 millió dollárért. A Malloy-féle irodalmi kincsek azoknak a szépírói leckéknek az írásos jegyzetei, amelyeket Mailer adott heti találkáik alkalmával a színésznőnek, aki írói álmokat is dédelgetett.

`Azt akartam, hogy írót faragjon belőlem. Egyike volt a legjobb amerikai íróknak` - méltatta az egykori kedves, akinek később több könyve is megjelent. Malloy ezenkívül viharos szerelmi életüket is írásba foglalta, és most ezek az eddig nem publikált szerelmi leírások - köztük egy 20 oldalas és egy hosszabb, Mailer kérésére írt 50 oldalas erotikus írás is - a könyvtár birtokába kerültek.

`Írásleckéket vettem tőle, szerelmeskedtünk és aztán elmentünk ebédelni` - emlékezett a Mailerrel töltött időkre a színésznő. A szexuális életük kiteregetésében semmi takargatni valót nem lát, mondta, mivel szerinte nincs abban semmi szégyen, ha az ember szeret valakit, s a szexet különben sem gondolja szégyenletesnek.

(Múlt-kor/MTI))

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?

2024. tavasz: Tróntól a Szentszékig
Olvasta már a Múlt-kor
történelmi magazin
legújabb számát?

kedvezményes előfizetés 1 évre (5 szám)

Nyomtatott előfizetés vásárlása
bankkártyás fizetés esetén 10% kedvezménnyel.
Az éves előfizetés már tartalmazza az őszi különszámot.
9 945 ft 8 990 Ft
Digitális előfizetés vásárlása a teljes archívumhoz való hozzáféréssel 25% kedvezménnyel.
Az első 500 előfizetőnek.
20 000 ft 14 990 Ft

Játsszon!

Miről híresült el I. Miklós pápa?

Történelmi adattárak

Mi történt a szülinapomon?

Adja meg e-mail címét, és hetente megküldjük Önnek a Múlt-kor legjobb írásait!

Bezár