2024. nyár: Hírhedt emberrablások
ITT vásárolhatsz termékeinkből

Ki a legnépszerűbb magyar?

2006. november 28. 13:15

Ha tudták volna, el sem indulnak

József Attila vagy Petőfi Sándor? A művészek kategóriában már csak ők ketten esélyesek arra, hogy a döntőben is szavazni lehessen rájuk. A különbség mindössze 28 szavazat József Attila javára, de ez még változhat. Meglepetésre Bartók Béla csak a harmadik 14%-kal.




Fenséges asszonyaink közül a férje megvakíttatásáért bosszút álló, véres kezű királyné kellőképpen elriasztotta olvasóinkat, ezért a II. (Vak) Béla koronázása után 68 főurat lemészároltató szerb Ilona a maga 10 szavazatával már biztosan nem nyeri el a legnépszerűbb történelmi személy címet a Múlt-kor szavazásán. De mi sem vagyunk már a régiek: egykoron életünket és vérünket áldoztuk volna Mária Teréziáért, ma már voksunkat sem. A 40 évig uralkodó királynő csupán 19%-ot kapott Önöktől. Akivel viszont biztosan találkozni fognak december 4-én, az az örök kedvenc, a mosoly nélküli Sisi (45%).

Az Úr szolgái közül Mindszenty József (30%) várható a 12-be. Ebben a kategóriában nem volt nagy lökdösődés, olvasóink tehát megkíméltek bennünket attól, hogy december 3-án éjfél előtt egy perccel még frissítsük a számlálót, vajon történt-e változás. Bár Pázmány Péter csupán 116 szavazattal van lemaradva, szóval, isten tudja, még bármi előfordulhat.


Ha felfedezőink tudták volna, hogy egyszer majd ilyen kevés szavazatot kapnak, akkor talán el sem indultak volna. Egyelőre Kőrösi Csoma Sándor (37%) tűnik a legesélyesebbnek arra, hogy később is találkozhatnak vele, de Julianus barát (20%) fáradhatatlanul követi őt - igaz, kellő távolságból. Itt jegyezzük meg, hogy kedves olvasóink elegánsan átsiklottak a Múlt-kor jelölésén, és Sass Flóra (11%), ez a legendás asszony szinte már teljesen esélytelennek tűnik arra, hogy első helyen végezzen, pedig ő is megérdemelte volna. Nem mindennapi teljesítmény és történet az övé.

Hell Miksa, szegény, hiába fagyoskodott éjszakákon át, lesve a Vénusz útját a dán király meghívására Vardőben, mindössze hatan gondolták úgy, hogy ő a legnépszerűbb tudósaink és feltalálóink közül. A Nobel-díjas Szentgyörgyi Albert (44%) már biztos befutó. Neumann Jánosnak (15%) pedig már esélyes sincs arra, hogy akár csak egy kicsit is előbbre jusson.

A 12. fordulóban a magyar történelem legendás hőseire szavazhatnak. Döntsék el Önök, hogy Búvár Kund, Dugovics Titusz, vagy esetleg az egri nők-e a legnépszerűbb magyar történelmi figurák.

A szavazás első fordulója december 3-án éjfélkor lejár. December 4-től már csak azokra lehet szavazni, akik kategóriájukban a legtöbb szavazatot kapták. Tizenketten lesznek, és olvasóinknak két hetük lesz arra, hogy megnevezzék: ki volt a magyar történelem legnépszerűbb alakja.

Köszönjük, hogy megosztják velünk véleményüket!

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?

2024. nyár: Hírhedt emberrablások
Olvasta már a Múlt-kor
történelmi magazin
legújabb számát?

kedvezményes előfizetés 1 évre (5 szám)

Nyomtatott előfizetés vásárlása
bankkártyás fizetés esetén 20% kedvezménnyel.
Az éves előfizetés már tartalmazza az őszi különszámot.
12 450 ft 9 990 Ft
Digitális előfizetés vásárlása a teljes archívumhoz való hozzáféréssel 25% kedvezménnyel.
Az első 500 előfizetőnek.
20 000 ft 14 990 Ft
Legfrissebb
Legolvasottabb

Játsszon!

Miről híresült el I. Miklós pápa?

Történelmi adattárak

Mi történt a szülinapomon?

Adja meg e-mail címét, és hetente megküldjük Önnek a Múlt-kor legjobb írásait!

Bezár