2024. tavasz: Tróntól a Szentszékig
ITT vásárolhatsz termékeinkből

Sárospatak és Székesfehérvár lettek a Kultúra Magyar Városai

2006. szeptember 28. 17:15

17 pályázó közül Sárospatak és Székesfehérvár nyerte el a Kultúra Magyar Városa 2006 címet. A cím olyan városi helyi önkormányzatok elismerése, melyek a helyi kulturális, művészeti életet kiemelkedően fejlesztik, támogatják és kulturális értékeit példaértékűen mutatják be. A címet Boldizs Kálmánné, Székesfehérvár alpolgármestere és Jánosdeák Gábor, Sárospatak polgármestere vette át Arató Gergely államtitkártól 2006. szeptember 28-án.

A díjátadó ünnepségen az Oktatási és Kulturális Minisztérium államtitkára hangsúlyozta, a Kultúra Magyar Városa címet az idén két olyan város kapta, amelynek kultúrája több évszázados múltra tekint vissza. Ezeknek a városoknak az önazonosságát, lényegét jelenti a kulturális hagyomány.

A Kultúra Magyar Városa cím a városok által az előző 5 évben elért kulturális teljesítmény értékelésére, a fenntartható fejlesztéseket segítő programok elismerésére szolgál, melyet olyan városi helyi önkormányzatok kaphatnak, melyek a település kulturális, művészeti életét kiemelkedően fejlesztik és támogatják.

A címet a nyertes városok - kizárólag az adományozás évének megjelölésével - korlátlan ideig használhatják, ami jelentős szerepet játszhat többek között a városmarketingben, a kommunikációban, pályázatok benyújtásánál. A kiválasztott városok 1-1 millió forint pénzjutalomban is részesülnek az Oktatási és Kulturális, valamint az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztériumtól. 2005-ben Kecskemét, Keszthely és Vasvár nyerte el a címet.

(Múlt-kor/MTI)

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?

2024. tavasz: Tróntól a Szentszékig
Olvasta már a Múlt-kor
történelmi magazin
legújabb számát?

kedvezményes előfizetés 1 évre (5 szám)

Nyomtatott előfizetés vásárlása
bankkártyás fizetés esetén 10% kedvezménnyel.
Az éves előfizetés már tartalmazza az őszi különszámot.
9 945 ft 8 990 Ft
Digitális előfizetés vásárlása a teljes archívumhoz való hozzáféréssel 25% kedvezménnyel.
Az első 500 előfizetőnek.
20 000 ft 14 990 Ft

Játsszon!

Miről híresült el I. Miklós pápa?

Történelmi adattárak

Mi történt a szülinapomon?

Adja meg e-mail címét, és hetente megküldjük Önnek a Múlt-kor legjobb írásait!

Bezár