2024. tavasz: Tróntól a Szentszékig
ITT vásárolhatsz termékeinkből

Virtuális időutazás Tolkien városában

2006. április 13. 11:00

Az angliai Birmingham virtuális várostörténeti kiállításra invitálja `az utazni vágyókat`. A digitális tárlaton játszva informálódhatunk egy virágzó brit város egyedi gazdagságáról, a mindennapi élet fontos találmányainak helyi eredetéről, pazar kézműiparáról.

Páratlan sztorik sokféle kultúrkincsről

A több mint egymilliós iparvárost az ékszerészek tették gazdaggá, de a brit autógyártás fővárosaként vált ismertté. Tolkien is gyakran látogatta gyermekkorában, parkjai a Gyűrűk Ura trilógia megírásához is ihletet adtak az írónak. A város gazdag történeti hagyományait újabban látványos weboldalon is követhetjük. A www.birminghamstories.co.uk Közép-Anglia egykori fegyverkészítő, toll-, iránytű-, repülőgép-, óra-, gőzgép- és autógyártó központjának kultúrhistóriáját tárja elénk mindennél igényesebb formában. A város mindennapi életének történetét, a hely szellemét szépen kialakított digitális galériák, rövid mozifilmek és interaktív kvízjátékok idézik fel, állandóan emlékeztetve arra is, hogy a világ valamikori legnagyobb ékszerkészítő központjában járunk.

Birmingham Stories

Az on-line Birmingham sztorijában nem tesznek különbséget nemzeti és nemzetközi kincsek között, minden tárgyi emléket, történelmi felfedezést vagy újítást egyenrangúnak tekintenek, az emberiség olyan közös vagyonának, amely származási helyétől függetlenül alakította a város sajátos történelmét.

Végigböngészve a Készült Birminghamben, A háború műhelye, Nagyszerű találmányok a hétköznapokra és Csodálatos tárgyak rovatait fény derül többek között a mosógép, az elektromos sütő, a porszívó és a vízforraló eredetére, a gyártók és névadók kilétére, vagy akár a híres birminghami órák számlapjára festett ábrák jelentésére. A sztorik mellett jól kitalált oktatási segédanyagok is találhatók a honlapon, amely a város természettudományos múzeuma, a Thinktank kezdeményezésére a helyi műcsarnokkal (Birmingham Museum & Art Gallery) együttműködésben jött létre.

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?

2024. tavasz: Tróntól a Szentszékig
Olvasta már a Múlt-kor
történelmi magazin
legújabb számát?

kedvezményes előfizetés 1 évre (5 szám)

Nyomtatott előfizetés vásárlása
bankkártyás fizetés esetén 10% kedvezménnyel.
Az éves előfizetés már tartalmazza az őszi különszámot.
9 945 ft 8 990 Ft
Digitális előfizetés vásárlása a teljes archívumhoz való hozzáféréssel 25% kedvezménnyel.
Az első 500 előfizetőnek.
20 000 ft 14 990 Ft

Játsszon!

Miről híresült el I. Miklós pápa?

Történelmi adattárak

Mi történt a szülinapomon?

Adja meg e-mail címét, és hetente megküldjük Önnek a Múlt-kor legjobb írásait!

Bezár