2024. tavasz különszám: Mesés mítoszok és kivételes teljesítmények
ITT vásárolhatsz termékeinkből

Málta nyerte a webes világörökségi díjat

2005. december 21. 11:06

A minőségi digitális tartalmak és kreatív alkalmazások 2005-ös World Summit Award versenyén e-Culture kategóriában Málta Turisztikai Hivatalának weboldala, a www.visitmalta.com vitte el az első díjat.

A minőségi digitális tartalmak és kreatív alkalmazások díjazására létrejött World Summit Award a világ legjobb internetes oktatási, tudományos és örökségvédelmi tartalomszolgáltatásait is jutalmazza évről-évre.

A 2005-ös World Summit Award versenyén e-Culture kategóriában Málta Turisztikai Hivatalának (Malta Tourism Authority) weboldala, a www.visitmalta.com vitte el az első díjat.

A máltai turisztikai honlap napi 7000 látogatója feltehetőleg az események rovatot díjazza. Az angol, olasz, francia, német, holland, spanyol, kínai és japán nyelven elérhető tartalmak közül a legimponálóbbak a letölthető kiadványok, a személyre szabható (Málta csak Nekem) szolgáltatások, a lenyűgöző 360 fokos panorámaképek, az interaktív térkép a létramenü alatt, máltai program-lehetőségekről beszámoló videoklipek, valamint a Máltán játszódó filmekről mikroszájt.


A máltai Örökségvédelmi Hivatal (Heritage Malta) felmérése szerint évente átlagosan 1.2 millió látogató érkezik a máltai, gozoi és cominoi múzeumokba. A 3 kis sziget három UNESCO világörökségi helyszínt is magáénak tud: Málta fővárosa, Valetta; Hal-Saflieni Hypogeum; megalitikus építmények Málta és Gozo területén.


Máltán a gyerekek az örökségvédelem egyik fő célcsoportja, akiket számtalan programmal várnak a kulturális örökségi helyszíneken. A máltai múzeumok látogatóinak negyede helyi. A máltaiak negyedévente ingyenesen mehetnek kedvelt múzeumi sétájukra.

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?

2024. tavasz: Tróntól a Szentszékig
Olvasta már a Múlt-kor
történelmi magazin
legújabb számát?

kedvezményes előfizetés 1 évre (5 szám)

Nyomtatott előfizetés vásárlása
bankkártyás fizetés esetén 10% kedvezménnyel.
Az éves előfizetés már tartalmazza az őszi különszámot.
9 945 ft 8 990 Ft
Digitális előfizetés vásárlása a teljes archívumhoz való hozzáféréssel 25% kedvezménnyel.
Az első 500 előfizetőnek.
20 000 ft 14 990 Ft

Játsszon!

Miről híresült el I. Miklós pápa?

Történelmi adattárak

Mi történt a szülinapomon?

Adja meg e-mail címét, és hetente megküldjük Önnek a Múlt-kor legjobb írásait!

Bezár