2022. tavasz: Megbízható elvtársak
ITT támogathatsz bennünket

10 tény az italozó hírességekről

2013. február 26. 17:27

1. Napóleon elbai száműzetésének unalmas hónapjait több mint kétszáz üveg Courvoisier konyakkal színesítette. Szent Ilona-szigetén fogvatartói már csak a borfogyasztást engedélyezték a bukott császárnak.

2. Hitler nem kedvelte az alkoholtartalmú italokat, rendszerint üdítőt fogyasztott.

3. Oscar Wilde és Vincent van Gogh is szenvedélyes abszintfogyasztó hírében állott.

4. Sir Winston Churchill napi rendszerességgel fogyasztott alkoholt. Rendszerint pezsgőt, brandyt, gint és whiskyt ivott, de reggelije mellől sem hiányozhatott egy pohárnyi fehér bor.

5. Franklin Delano Roosevelt ifjúkorában New York-i koktélpartikon került szorosabb kapcsolatba az alkoholos italokkal. Egyik kedvence a sötét rumból, narancsléből, barnacukorból és tojásfehérjéből összeállított Haitian Libation volt.

6. Richard M. Nixon amerikai elnök saját maga készítette Silver Bullets névre hallgató száraz martiniját. Az ital receptjét Churchilltől kapta.

7. Sztálin a grúz borok szerelmese volt. Egyik kedvence a félédes Khvanchkara névre hallgató vörösbor volt. A borfajtát Franklin Roosevelt és Winston Churchill is megkóstolhatta az 1945-ös jaltai konferencián.

8. Észak-Korea nemrég elhunyt teljhatalmú ura, Kim Dzsongil évente 700 ezer dollárt költött italokra, egyik kedvence a Hennessy Cognac volt.

9. Az USA 29. elnöke, Warren G. Harding, aki szenátorként az alkoholtilalmat bevezető alkotmánymódosítás mellet szavazott, a "száraz évek" idején hatalmas italkészletet halmozott fel a Fehér Házban.

10. Nyikita Hruscsov keveset ivott, ebéd előtt étvágygerjesztő gyanánt egy kis konyakot vagy vodkát fogyasztott. A vezért leginkább az alkoholos italok által okozott másnaposság foglalkoztatta, ezért elindított egy programot, amelynek célja egy kiváló minőségű vodka elkészítése volt.

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?

2022. tavasz: Megbízható elvtársak
Olvasta már a Múlt-kor
történelmi magazin
legújabb számát?

kedvezményes előfizetés 1 évre (5 szám)

Nyomtatott előfizetés vásárlása
bankkártyás fizetés esetén 18% kedvezménnyel.
Az éves előfizetés már tartalmazza az őszi különszámot.
7 960 ft 6 490 Ft
Digitális előfizetés vásárlása a teljes archívumhoz való hozzáféréssel 50% kedvezménnyel.
Az első 500 előfizetőnek.
20 000 ft 9 990 Ft

Játsszon!

Miről híresült el I. Miklós pápa?

Történelmi adattárak

Mi történt a szülinapomon?

Adja meg e-mail címét, és hetente megküldjük Önnek a Múlt-kor legjobb írásait!

Bezár