2024. nyár: Hírhedt emberrablások
ITT vásárolhatsz termékeinkből

18 kiváló állapotban megmaradt, hátborzongató holttest a történelemből

2018. július 27. 11:58 Múlt-kor

Eva „Evita” Perón (1919-1952), Argentína

Amikor 1952-ben meghalt rákban, Eva Perón volt Argentína legimádottabb nője, akit a nép hősének tekintettek. Vélhetően férje, az akkori elnök Juan Perón döntése volt, hogy bebalzsamoztatja a holttestet. A műveletre egy bizonyos Dr. Pedro Arát kérték fel, aki „a halál művészetének” nevezte saját, titokzatos eljárását. Evita vérét és testének víztartalmát glicerinnel helyettesítette, amely megőrizte a belső szerveket – beleértve az agyat is.

Eva Perón holttestét Leninéhez hasonlóan ki tervezték állítani egy nagyszabású emlékműben, Juan Perónt azonban 1955-ben egy katonai puccs keretében megbuktatták, és felesége holttestének nyoma veszett. 1971-ben arra derült fény, hogy a holttestet Olaszországban, egy milánói temetőben „Maria Maggi” néven eltemették. Ezután az immár harmadik feleségével Spanyolországban élő Perónhoz került, aki az étkezőszobában tartotta első felesége bebalzsamozott maradványait. 1973-ban Perón visszatért Argentínába, ahol ismét elnök lett, 1974-ben azonban meghalt. Ezután Evita holttestét családja temetkezési helyén, a La Recoleta temetőben lévő Duarte-kriptában helyezték örök nyugalomra.

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?

2024. nyár: Hírhedt emberrablások
Olvasta már a Múlt-kor
történelmi magazin
legújabb számát?

kedvezményes előfizetés 1 évre (5 szám)

Nyomtatott előfizetés vásárlása
bankkártyás fizetés esetén 20% kedvezménnyel.
Az éves előfizetés már tartalmazza az őszi különszámot.
12 450 ft 9 990 Ft
Digitális előfizetés vásárlása a teljes archívumhoz való hozzáféréssel 25% kedvezménnyel.
Az első 500 előfizetőnek.
20 000 ft 14 990 Ft
A szovjet rendszer alatt évente cserélték Lenin öltönyét, ma ezt ötévente teszik megEva Perón az eljárás hatására gyakorlatilag viaszfigurává változottDr. Pedro Ara Evita tartósított holttetével 1952-ben.Rosalia a katakombák leglátogatottabb múmiájaA Rosalia testéről készített röntgenfelvételen látszik, hogy agya és belső szervei megmaradtak, de összezsugorodtakA hercegnő testének állapota a valaha volt legteljesebb képet nyújtja a tudósok számára egy ókori ember egészségéről: túlsúlyos volt, derékfájdalmai voltak, érrendszere és szíve rendkívül rossz állapotban voltak.Ajkai összezsugorodtak és visszahúzódtak, nyelve azonban feldagadt, így kiáll a múmia szájábólLa Doncella adja az eddigi legteljesebb képet arról, hogyan öltözködtek az inkákA meditáció közben elhunyt láma arckifejezése rendkívül békésSzent Bernadett üvegkoporsójábanTorrington egyik társa, John Hartnell holtteste is jó állapotban maradt megRitka, hogy egy múmia mellett megtalálható legyen minden tárgy, amellyel eltemettékMallory törött jobb lábából következtetni lehet az esés súlyosságáraA jádegyűrűA múmia koporsója barna folyadékkal volt tele, amely megőrizte a holttestetÖtzi még felfedezése helyénTutanhamon digitális arcrekonstrukciója és a múmia feje. A világ leghíresebb múmiája nem tartozik a legjobb állapotúak közé.Howard Carter vizsgálja Tutanhamon szarkofágjátA befont haja közt található ősz szálak igen stresszes életről árulkodnakMiután szent ereklyévé nyilvánították, Ityigilov múmiáját a szabadba helyezték, ahol a mai napig tartják

Játsszon!

Miről híresült el I. Miklós pápa?

Történelmi adattárak

Mi történt a szülinapomon?

Adja meg e-mail címét, és hetente megküldjük Önnek a Múlt-kor legjobb írásait!

Bezár