2022. nyár: Mesebeli menyegzők
ITT támogathatsz bennünket

Újra eladó a Király piros magánrepülőgépe

2018. június 20. 13:51 MTI

Ismét árverésre bocsátották Elvis Presley egykori magánrepülőgépét, amely csaknem négy évtizede parkol egy új-mexikói kifutópályán és legutóbb tavaly cserélt gazdát 430 ezer dollárért. Az IronPlanet július 27-ig várja az online ajánlatokat a gépre.

A piros színű, 1962-es Lockheed Jetstar kisgép eredetileg Elvis és apja, Vernon Presley tulajdona volt. A repülőben ma már nincs motor és pilótafülkéje, valamint a külső borítása is alapos javításra szorul. A gép 36 éve magántulajdonban van és háborítatlanul áll az új-mexikói Roswell egy reptéri kifutóján.

Az IronPlanet nevű internetes aukciós portál szerint ugyan a gép 2017-ben gazdát cserélt 430 ezer dollárért, de még mindig Roswellben van és jelenlegi tulajdonosa „semmit sem változtatott meg a történelem ezen darabján”.

A repülő belső dizájnját állítólag maga Elvis tervezte piros bársonyülésekkel, szőnyeggel és aranyozott farészletekkel, ezt azonban a gép egy korábbi tulajdonosa, Roy McKay korábban cáfolta. A férfi annak idején az albuquerque-i televízióban nyilatkozva kijelentette, hogy amikor a gépet megvette, szürke, „koporsószerű” volt a berendezés, és ő változtatta meg.

A 2017-es aukciót bonyolító GWS Auctions Inc. szóvivője, Carl Carter ennek ellenére kitartott saját állítása mellett, és közölte, hogy a Szövetségi Légügyi Hivatalban nyoma sincs annak, hogy valaha bármiféle belső változtatást végeztek volna a gépen.

Az IronPlanet július 27-ig várja az online ajánlatokat a gépre. A rock'n'roll királya, akinek kultusza máig töretlen, 42 évesen, 1977-ben hunyt el Memphisben.

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?

2022. nyár: Mesebeli menyegzők
Olvasta már a Múlt-kor
történelmi magazin
legújabb számát?

kedvezményes előfizetés 1 évre (5 szám)

Nyomtatott előfizetés vásárlása
bankkártyás fizetés esetén 10% kedvezménnyel.
Az éves előfizetés már tartalmazza az őszi különszámot.
9 945 ft 8 990 Ft
Digitális előfizetés vásárlása a teljes archívumhoz való hozzáféréssel 25% kedvezménnyel.
Az első 500 előfizetőnek.
20 000 ft 14 990 Ft
Legfrissebb
Legolvasottabb

Játsszon!

Miről híresült el I. Miklós pápa?

Történelmi adattárak

Mi történt a szülinapomon?

Adja meg e-mail címét, és hetente megküldjük Önnek a Múlt-kor legjobb írásait!

Bezár