Hitler elfeledett szövetségesei

Római kori fürdőházra bukkantak Angliában

2017. június 1. 09:45 MTI

Egy római kori fürdőház maradványaira bukkantak régészek a dél-angliai Chichester egyik közparkja alatt, a luxusfürdőház egy nagyon nagy méretű magánházhoz tartozhatott - adta hírül a BBC News honlapja.

Római fürdő Chichesterben

A régészek radarvizsgálatokkal fedezeték fel három római kori épület maradványait Chichester Priory parkjának zöld gyepe alatt, kettő városi lakóház, egyiknek saját magánfürdőháza volt. A páratlanul jól felszerelt lakóháznak a város leggazdagabb embere lehetett a tulajdonosa - mondta el James Kenny régész.

A felfedezés jelentősége abban áll, hogy a maradványok több mint ezer éven át fennmaradtak egy állandóan lakott városban. Páratlan dolog ilyen jó állapotú római kori maradványokat látni - tette hozzá James Kenny. A régész szerint a maradványok valószínűleg a 3. századból valók, és a házak eredetileg egy olyan utcában álltak, amely megsemmisült, amikor a második világháború idején egy víztárolót építettek a parkban.

A radarvizsgálatok egy másik római kori utca létezését is felfedték a térségben, ám azt nem fogják feltárni a régészek. A jelenleg is folyó ásatások után a zöld területet eredeti állapotába állítják vissza, a leleteket állandó kiállításon fogják bemutatni.

Magazin

Címkék
Galériák
2017. tél: Hitler elfeledett szövetségesei
Olvasta már a Múlt-kor
történelmi magazin
legújabb számát?

kedvezményes előfizetés 1 évre (4 szám)

Nyomtatott előfizetés vásárlása
bankkártyás fizetés esetén 25% kedvezménnyel.
A 4. lapszámot ajándékba adjuk.
6 368 ft 4 776 Ft
Digitális előfizetés vásárlása a teljes archívumhoz való hozzáféréssel 65% kedvezménnyel.
Az első 500 előfizetőnek.
20 000 ft 6 990 Ft
Legfrissebb
Legolvasottabb

Játsszon!

Miről híresült el I. Miklós pápa?

Történelmi adattárak

Mi történt a szülinapomon?

Adja meg e-mail címét, és hetente megküldjük Önnek a Múlt-kor legjobb írásait!