2024. nyár: Hírhedt emberrablások
ITT vásárolhatsz termékeinkből

Országszerte négy helyszínen rendezik meg a Libegők éjszakáját

2024. július 4. 14:20 MTI

A Mátra és a Bükk mellett a Zempléni-hegység és a Budai-hegység libegői is várják az érdeklődőket július 13-án, szombaton a Libegők éjszakáján.

A sástói libegő
A sástói libegő – illusztráció (Facebbok / Oxygen Adrenalin Park – Mátra-Sástó)

A Chernel István Sí és Turisztikai Klaszter kilencedik alkalommal koordinálja a Libegők éjszakáját – olvasható a szervezet honlapján.

A BKV a Zugligeti Libegővel csatlakozik az országos rendezvényhez – áll a BKV Zrt. MTI-hez eljuttatott közleményében.

A Zugligeti Libegő hosszabb műszaki felújítás után várja újra a kirándulókat. Magyarország első személyszállító drótkötélpályája 1040 méter hosszú, a két állomása között pedig 262 méter a szintkülönbség.

Hegymenetben a főváros legmagasabb pontjának közelébe, a János-hegyre lehet feljutni, völgymenetben pedig Budapestre kínál egyedi kilátást.

Július 13-án 17 órától éjjel 1 óráig lehet libegőzni a János hegyre. Az éjszakai utazás izgalma és a kivilágított főváros látványa nem mindennapi élményt ígér – emelik ki a közleményben.

A rendezvény erre az alkalomra szóló 5000 forintos retúrjeggyel látogatható. A jegyek elővételben a Földalatti Vasúti Múzeumban vásárolhatók meg, csak készpénzért. Gyermek-, és diákjegy a rendezvényre nem váltható, az utazás 3 éves kor alatt ingyenes. A jegyvásárlásról további információ a BKV honlapján érhető el.

Sástó-Kőbányán az Oxygen Adrenalin Park a Libegők éjszakáján a szokásos nyitva tartás szerint, 9-19 óráig, a libegő pedig meghosszabbított nyitva tartással 9 és 24 óra között üzemel.

A Lillafüredi Libegőpark a Libegők éjszakáján délelőtt 10 és este 22 óra között várja vendégeit. A tervezett programok között van kézműves foglalkozás, arcfestés, tombola, fotósarok és kvíz játék is.

Sátoraljaújhelyen, a Zemplén Kalandparkban is várják a látogatókat a Libegők éjszakáján, a részletes programot hamarosan közzé teszik – írják a Libegők éjszakája program ismertetőjében.

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?

2024. nyár: Hírhedt emberrablások
Olvasta már a Múlt-kor
történelmi magazin
legújabb számát?

kedvezményes előfizetés 1 évre (5 szám)

Nyomtatott előfizetés vásárlása
bankkártyás fizetés esetén 20% kedvezménnyel.
Az éves előfizetés már tartalmazza az őszi különszámot.
12 450 ft 9 990 Ft
Digitális előfizetés vásárlása a teljes archívumhoz való hozzáféréssel 25% kedvezménnyel.
Az első 500 előfizetőnek.
20 000 ft 14 990 Ft

Játsszon!

Miről híresült el I. Miklós pápa?

Történelmi adattárak

Mi történt a szülinapomon?

Adja meg e-mail címét, és hetente megküldjük Önnek a Múlt-kor legjobb írásait!

Bezár