2022. nyár: Mesebeli menyegzők
ITT támogathatsz bennünket

Online közvetítéssel rendezik meg a 40. John Lennon-emlékkoncertet

2020. szeptember 28. 10:08 MTI

Számtalan kulturális rendezvényhez hasonlóan idén a koronavírus-járvány miatt az internetre kényszerült a John Lennonra emlékező hagyományos koncert, amelyet halála óta minden évben New Yorkban rendeznek október elején.

John Lennon 1980-as halála óta minden évben koncertet rendeznek az emlékére New Yorkban. A rendezvényt hagyományosan október 9-én tartják, Lennon születésnapján. Az idei lesz az első alkalom, hogy az interneten tartják a rendezvényt.

A koronavírus-járvány ugyanis nem teszi lehetővé, hogy biztonságosan megtartsák a 2020-as rendezvényt. Joe Raiola, az emlékkoncert producere, a Theatre Within szervezet művészeti igazgatója azt mondta, „soha nem merült fel bennem a gondolat, hogy ne ünnepeljük meg Johnt, vagy hogy 39 év után felhagyjunk a koncerttel”.

Raiola az idei koncert helyszíneként a New York-i Town Hallt foglalta le. A koncertet a járvány miatt azonban ingyen fogják sugározni a LennonTribute.org honlapon keleti parti idő szerint este hét órakor, így az esemény a szokásosnál nagyobb megvilágításba kerül.

A résztvevők között lesz többek között Jackson Browne, Patti Smith, Natalie Merchant, Rosanne Cash, Jorma Kaukonen és Joan Osborne, akiknek fellépéseit rögzítették. Számos felvétel újonnan készült, de lesznek olyanok, amelyek korábbi előadásokon készültek.

Mivel a koncert ingyenes lesz, a szervezők a közönséget adakozásra kérik, a befolyt összeget daganatos betegek támogatására fordítják. A Theatre Within és a Gilda's Club rákbetegek, a betegségből felépültek és a betegségben meghaltak gyermekei számára szervez ingyenes dalszerzői, művészeti és meditációs workshopokat.

Raiola és barátai 1981-ben indították el az emlékkoncertet John Lennon 1980. decemberi meggyilkolása után. 24 éven át egy kisebb rendezvénynek számított, akkor azonban Lennon özvegye, Yoko Ono olvasott róla, és felhívta Raiolát, hogy megtudjon többet a rendezvényről, valamint felajánlotta segítségét is.

Csütörtökön közleményben is méltatta az eseményt, azt mondta „ez egy csodálatos mód arra, hogy Lennon és az általa képviselt értékek előtt tisztelegjünk”.

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?

2022. nyár: Mesebeli menyegzők
Olvasta már a Múlt-kor
történelmi magazin
legújabb számát?

kedvezményes előfizetés 1 évre (5 szám)

Nyomtatott előfizetés vásárlása
bankkártyás fizetés esetén 10% kedvezménnyel.
Az éves előfizetés már tartalmazza az őszi különszámot.
9 945 ft 8 990 Ft
Digitális előfizetés vásárlása a teljes archívumhoz való hozzáféréssel 25% kedvezménnyel.
Az első 500 előfizetőnek.
20 000 ft 14 990 Ft
Legfrissebb
Legolvasottabb

Játsszon!

Miről híresült el I. Miklós pápa?

Történelmi adattárak

Mi történt a szülinapomon?

Adja meg e-mail címét, és hetente megküldjük Önnek a Múlt-kor legjobb írásait!

Bezár