2022. nyár: Mesebeli menyegzők
ITT támogathatsz bennünket

Nyílt nappal várja a járművek szerelmeseit a Tömegközlekedési Múzeum

2022. július 19. 15:05 MTI

Megnyitásának harmincadik évfordulója alkalmából nyílt napot rendeznek a BKV szentendrei Városi Tömegközlekedési Múzeumában július 23-án, szombaton – tájékoztatta a BKV Zrt. az MTI-t.

Tömegközlekedési múzeum
A szokásosnál is több régi járművet tekinthetnek meg az érdeklődők (Facebook / BKV Zrt.)

Mint a közleményben felidézték, a múzeum – ma már műemléki épülete – 1914-ben épült mint egykori BHÉV kocsiszín. Itt nyitott meg 1992. július 14-én a BKV Városi Tömegközlekedési Múzeuma.

Az ipartörténeti szakgyűjtemény öt kiállítóteremben, bemutatócsarnokban és szabadtéri kiállító területen tekinthető meg. A múzeum gyűjteményében elsősorban villamosok szerepelnek, de buszok, trolik, régi hévek, a GANZ-metró prototípusa és egyéb vasúti járművek is megtalálhatók.

A 30. évforduló alkalmából a látogatók 10 és 16 óra között ingyenes programon tekinthetik meg a múzeum állandó kiállítását.

Az összegzés szerint az elmúlt 30 évben tovább gyarapodott a korhűen felújított és bemutatott járműállomány, így ma már mintegy 60 felújított járművel várják a régi korok szerelmeseit.

Megtalálható például egy 1956 óta a fővárosban közlekedő UV villamos és pótkocsija, a BKV hajdani Ikarus 180-asa, a Hungaroplan villamos, amely a Csufi becenévre hallgatott, valamint a Ganz-Hunslet szintén prototípus metrószerelvényének 400-as pályaszámú kocsija is. Ezek mellett megújult a 30. születésnapját ünneplő múzeum vizuális és információs anyaga is.

A jubileumi nyílt napon csak a BKV honlapján előzetesen regisztrált látogatók vehetnek részt. A múzeum munkatársai két turnusban várják az érdeklődőket, 10–13 óra, valamint 13–16 óra között.

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?

2022. nyár: Mesebeli menyegzők
Olvasta már a Múlt-kor
történelmi magazin
legújabb számát?

kedvezményes előfizetés 1 évre (5 szám)

Nyomtatott előfizetés vásárlása
bankkártyás fizetés esetén 10% kedvezménnyel.
Az éves előfizetés már tartalmazza az őszi különszámot.
9 945 ft 8 990 Ft
Digitális előfizetés vásárlása a teljes archívumhoz való hozzáféréssel 25% kedvezménnyel.
Az első 500 előfizetőnek.
20 000 ft 14 990 Ft

Játsszon!

Miről híresült el I. Miklós pápa?

Történelmi adattárak

Mi történt a szülinapomon?

Adja meg e-mail címét, és hetente megküldjük Önnek a Múlt-kor legjobb írásait!

Bezár