2024. tavasz: Tróntól a Szentszékig
ITT vásárolhatsz termékeinkből

Nemzetközi vizekre evez a Rise of the Raven, a Hunyadi-sorozat

2024. február 28. 11:35 MTI

Megkezdődött a Hunyadi-sorozat nemzetközi értékesítése Rise of the Raven címmel. A tízrészes alkotás az év végén kerül képernyőre.

Hunyadi-sorozat
Kádár L. Gellért Hunyadi szerepében (Facebook / Beta Film)

A Robert Lantos producer vezetésével készülő sorozatot a Berlinale után Londonban mutatta be a szakmai közönségnek a német Beta Film, amely a jogok nemzetközi értékesítését végzi – áll a film kommunikációjával megbízott ügynökség MTI-hez kedden eljuttatott közleményében.

A sorozat, amelynek jelenleg a vágása zajlik, tíz egyórás részből áll. Hunyadi, a hadvezér életét tárja a nézők elé, aki a 15. századi középkori Európa kegyetlen viszonyai között, dacolva a túlerővel, döntő győzelmet arat a nándorfehérvári csatában, átformálva ezzel Európa történelmét.

Hunyadi az olasz, lengyel, osztrák, szerb és magyar nemesi családok között éli életét, botrányok, politikai hatalmi játszmák és összeesküvések közepette. Legerősebb szövetségesei a nők: Erzsébet, a felesége, aki vállt vállnak vetve harcol az oldalán, és Brankovics Mara, az első szerelme. Amikor az Oszmán Birodalom soha nem látott méretű hadsereget mozgósít, hogy nyugatra vonulva meghódítsa a Vatikánt és Európát, Hunyadi a csatatérre vezeti seregét, és nem várt győzelmet arat.

A sorozatban Hunyadit Kádár L. Gellért, Szilágyi Erzsébetet Rujder Vivien alakítja, Brankovics Mara szerepében Törőcsik Franciska látható.

A magyar szereplők között van még mások mellett Fekete Ernő, Hermányi Mariann és Medveczky Balázs. Hozzájuk csatlakozik a nemzetközi színészgárda: Laurence Rupp, Cornelius Obonya, Murathan Muslu, Giancarlo Giannini, Francesco Acquaroli, Karel Roden, Rade Serbedzija, Thomas Trabacchi és Elena Rusconi.

A rendezők Robert Dornhelm, Nagypál Orsi és Szász Attila. A sorozat showrunnere Lengyel Balázs, aki egy epizódot rendezőként is jegyez. A sorozat írói Lengyel Balázs mellett Mihalka György, Lovas Balázs, Ruttkay Zsófia, Veres Attila és Bán Mór, akinek a regényfolyama adja a sorozat alapját.

A tízórás epikus sorozatot a Nemzeti Filmintézet és a Beta Film finanszírozza. Producerei a Serendipity Point Films, a Twin Media, a HG Media, az MR Film és a Beta Film. Társproducer a magyarországi TV2, amely Magyarországon és Szlovéniában, valamint az ORF, amely Ausztriában sugározza a Hunyadit.

A produceri munkában részt vesz Krsko Tibor, Cecilia Hazai, Kinga Hazai és Ari Lantos, valamint Oliver Auspitz és Andreas Kamm az MR Filmtől, továbbá Koby Gal-Raday, a Beta Film tartalomért felelős vezetője – áll a közleményben.

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?

2024. tavasz: Tróntól a Szentszékig
Olvasta már a Múlt-kor
történelmi magazin
legújabb számát?

kedvezményes előfizetés 1 évre (5 szám)

Nyomtatott előfizetés vásárlása
bankkártyás fizetés esetén 10% kedvezménnyel.
Az éves előfizetés már tartalmazza az őszi különszámot.
9 945 ft 8 990 Ft
Digitális előfizetés vásárlása a teljes archívumhoz való hozzáféréssel 25% kedvezménnyel.
Az első 500 előfizetőnek.
20 000 ft 14 990 Ft

Játsszon!

Miről híresült el I. Miklós pápa?

Történelmi adattárak

Mi történt a szülinapomon?

Adja meg e-mail címét, és hetente megküldjük Önnek a Múlt-kor legjobb írásait!

Bezár