2023.tavasz: Régi csibészek
ITT vásárolhatsz termékeinkből

Minden látogatónak tartogat valami izgalmasat a Magyar Nemzeti Múzeum március 15-én

2023. március 7. 13:18

A Magyar Nemzeti Múzeum idén is sok szeretettel vár minden kedves látogatót március 15-én az 1848/49-es forradalomhoz és szabadságharchoz kapcsolódó egész napos ünnepi eseménysorozatán az elmúlt évekhez hasonlóan. A családi,  gyermek és felnőtt programok ingyenesen látogathatók, kézműves foglalkozásoktól a forradalmi óriásjátékokon át kurátori tárlatvezetésekig minden korosztály talál kedvére való programot  a múzeum kínálatában.

Magyar Nemzeti Múzeum

Ünnepélyes programok

A Múzeumkertben az ünnepélyes programok 10 órakor kezdődnek, amelynek keretében Csák János kultúráért és innovációért felelős miniszter mond beszédet.

A családi programok 11 órakor kezdődnek a múzeumban és a múzeumkertben. Minden korosztály válogathat az izgalmas programok között!

Az új tematikus múzeumi túraútvonalakat követve kiállításaink eddig nem látott arca tárul fel a látogatók előtt, 4 különböző múzeumi túraútvonalon fedezhetik fel a Nemzeti Múzeum rejtett kincseit.

A Múzeumi Játéktér játékai között kicsik és nagyok, gyerekek és felnőttek is megtalálhatják a számukra izgalmas, új kihívásokat ígérő feladatokat. Saját fejlesztésű forradalmi szélforgó - óriás társasjáték, illetve óriás kirakó idézi majd meg a történelmi alakokat.

A Memóriajátékban a tárgyakon keresztül elevenedik meg nemzetünk történelme, a Múzeumi Kincskereső által megismerhetjük mit mesélnek múltunkról, történelmünkről a kővé vált szobrok és a festmények mozdulatlanná vált alakjai, a Múzeumi Színező Sarokban pedig a kisgyerekes családok kerülhetnek közelebb a Nemzeti Múzeum legszebb és leghíresebb műtárgyaihoz és a magyar történelem alakjaihoz az elragadóan szép színezők segítségével.

A gyerekeket egész nap kézművesfoglalkozások várják, valamint marcipán kokárda készítés a múzeumkerti Geraldine (Auguszt) cukrászdában .

Felnőttek számára a múzeum kurátorai tárlatvezetéseket tartanak a kiállításokban, illetve több témában épülettörténeti séták közül lehet választani.

Március 15-én a Nemzeti Múzeumban minden program ingyenes, több program regisztrációhoz kötött.

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?

2023.tavasz: Régi csibészek
Olvasta már a Múlt-kor
történelmi magazin
legújabb számát?

kedvezményes előfizetés 1 évre (5 szám)

Nyomtatott előfizetés vásárlása
bankkártyás fizetés esetén 10% kedvezménnyel.
Az éves előfizetés már tartalmazza az őszi különszámot.
9 945 ft 8 990 Ft
Digitális előfizetés vásárlása a teljes archívumhoz való hozzáféréssel 25% kedvezménnyel.
Az első 500 előfizetőnek.
20 000 ft 14 990 Ft

Játsszon!

Miről híresült el I. Miklós pápa?

Történelmi adattárak

Mi történt a szülinapomon?

Adja meg e-mail címét, és hetente megküldjük Önnek a Múlt-kor legjobb írásait!

Bezár