Hitler elfeledett szövetségesei

Magyarországon is előadják a disztópikus világban játszódó Queen-musicalt

2017. szeptember 4. 09:35 MTI

November 24-én mutatják be a We Will Rock You című musicalt Budapesten, a BOK Csarnokban. A darab a Queen legendás slágereinek felhasználásával készült.

Freddie Mercury

A Londonban 2002-ben debütált előadást eddig 17 országban játszották nagy sikerrel, 16 millió néző látta szerte a világon. Az eredeti musical szerzői engedélyt adtak a magyar alkotóknak arra, hogy saját fantáziájuk és alkotókedvük szellemében teremtsék meg saját színpadi változatukat, ezért az előadás a világon először új díszlettel, jelmezekkel, koreográfiával és rendezéssel lesz látható magyar nyelven – közölték a szervezők.

A történet a 24. század elején, a Planet Mall nevű bolygón játszódik, amelyet egykor Földnek hívtak. Az egész világot a GaGa konszern, a Globalsoft uralja, élén a kegyetlen Killer Queennel és segítőjével, a titkosrendőrség vezetőjével: Khashoggi parancsnokkal. A látszólag boldog, biztonságos GaGa világban a fiatalok ugyanazokat a filmeket nézik, ugyanolyan ruhákat hordanak, ugyanazokat a komputer generált-zenéket hallgatják és ugyanazt gondolják. Az igazi élőzene kihalt, a hangszereket betiltották. Fiatalok egy csoportja azonban fellázad a műanyag világ ellen.

Az előadást a Vámpírok bálja és a Sakk musicalek rendezőjeként ismert Cornelius Baltus állítja színpadra. Díszlet és jelmeztervező Erkel László Kentaur, koreográfus Túri Lajos Péter, zenei vezető Köteles Géza, művészeti vezető Póka Balázs. A Ben Elton és a Queen által jegyzett musical főbb szerepeiben többek közt Sári Éva, Egyházi Géza, Scheich Dávid, Török Anna, Veres Mónika, Balogh Anna, Zöld Csaba, Szemenyei János és Stéphanie Schlesser látható.

A rendezők szerint Miklós Tibor dalszövegei és Várkonyi Zoltán magyar fordítása hűen követik Freddie Mercury és a Queen, valamint Ben Elton különleges világát és a darab humorát. Az előadásban olyan jól ismert Queen slágerek hangzanak el, mint a Radio Gaga, Szeretni valakit (Somebody to Love), Jöjj és játssz! (Play the Game), Varázslat ez nem más (It’s a Kind of Magic), Az egész kell (I Want It All), Csak te, nincs más (No One But You), Ki élne így örökké? (Who Wants to Live Forever), Hogy harap fűbe más (Another One Bites the Dust), Bohém rapszódia (Bohemian Rhapsody) és az előadás címadó dala, a We Will Rock You.  A november 24-i bemutató után, november 25-én és 26-án délutáni és esti dupla előadásokon láthatják a musicalt az érdeklődők – írták a szervezők.

Címkék
2017. tél: Hitler elfeledett szövetségesei
Olvasta már a Múlt-kor
történelmi magazin
legújabb számát?

kedvezményes előfizetés 1 évre (4 szám)

Nyomtatott előfizetés vásárlása
bankkártyás fizetés esetén 25% kedvezménnyel.
A 4. lapszámot ajándékba adjuk.
6 368 ft 4 776 Ft
Digitális előfizetés vásárlása a teljes archívumhoz való hozzáféréssel 65% kedvezménnyel.
Az első 500 előfizetőnek.
20 000 ft 6 990 Ft
Legfrissebb
Legolvasottabb

Játsszon!

Miről híresült el I. Miklós pápa?

Történelmi adattárak

Mi történt a szülinapomon?

Adja meg e-mail címét, és hetente megküldjük Önnek a Múlt-kor legjobb írásait!