2024. tavasz: Tróntól a Szentszékig
ITT vásárolhatsz termékeinkből

Kora újkori ház bekebelezésével bűvül a madridi Prado

2018. szeptember 20. 14:17 MTI

Negyvenmillió euróból (12,9 milliárd forint) bővül a világhírű madridi Prado múzeum - jelentette be Carmen Calvo miniszterelnök-helyettes szerdán a képtárban tett látogatása után. A munkálatok, amelyek kiterjednek a képtár környezetének fejlesztésére is, jövőre kezdődnek - hangsúlyozta a politikus.

A pályázaton kiválasztott sztárépítészek, Norman Foster és Carlos Rubio tervei alapján a Pradót összekötik egy közelben lévő 17. századi épülettel, így további 2500 négyzetméteres kiállítóteret nyernek, az elképzelések szerint 2022-re.

A spanyol költségvetés a beruházás 75 százalékát (30 millió eurót, mintegy 9,6 milliárd forint) fedezi, a fennmaradó összeget a múzeum teremti elő saját forrásból. A munkálatok, amelyek kiterjednek a képtár környezetének fejlesztésére is, jövőre kezdődnek - hangsúlyozta a politikus.

A madridi Prado a világ legnagyobb és legfontosabb múzeumai közé tartozik, és Spanyolország egyik legjelentősebb közgyűjteménye, amely tavaly több mint hárommillió látogatót fogadott. Az intézmény november közepén kezdi meg bicentenáriumának ünneplését számtalan különleges programmal, kiállításokkal, konferenciákkal.

Eredetileg erre az alkalomra tervezték a múzeum bővítésének befejezését is, ám költségvetési okok miatt eddig nem tudtak hozzákezdeni.

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?

2024. tavasz: Tróntól a Szentszékig
Olvasta már a Múlt-kor
történelmi magazin
legújabb számát?

kedvezményes előfizetés 1 évre (5 szám)

Nyomtatott előfizetés vásárlása
bankkártyás fizetés esetén 10% kedvezménnyel.
Az éves előfizetés már tartalmazza az őszi különszámot.
9 945 ft 8 990 Ft
Digitális előfizetés vásárlása a teljes archívumhoz való hozzáféréssel 25% kedvezménnyel.
Az első 500 előfizetőnek.
20 000 ft 14 990 Ft

Játsszon!

Miről híresült el I. Miklós pápa?

Történelmi adattárak

Mi történt a szülinapomon?

Adja meg e-mail címét, és hetente megküldjük Önnek a Múlt-kor legjobb írásait!

Bezár