2024. tavasz: Tróntól a Szentszékig
ITT vásárolhatsz termékeinkből

Klasszikus és modern elemekkel tarkítják A hattyúk tavát a Margitszigeten

2024. március 1. 17:50 MTI

A hattyúk tava címmel kortárs balettprodukció látható július 20-án a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon a Ballet Preljocaj előadásában.

Balett
A Hattyúk tava kortárs balett

A darab Angelin Preljocaj koreográfiájával a tánc, a zene és a vizuális effektek alkotta álomvilágába kalauzolja a nézőket – olvasható a Margitszigeti Színház MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében.

Mint írják, Angelin Preljocaj már több mint négy évtizede a nemzetközi és francia kortárs táncélet kiemelkedő alakja, aki innovatív kollaborációival, valamint immár a Francia Képzőművészeti Akadémia koreográfiai szekciójának tagjaként formálja a táncművészetet.

Munkásságában meghatározó szerepet kap a klasszikus zenei kompozíciók újraértelmezése, legyen szó Prokofjev Rómeó és Júliájáról, Sztravinszkij Tavaszi áldozatáról vagy a nyáron Budapestre érkező A hattyúk taváról.

Az előadás zenei alapját Pjotr Iljics Csajkovszkij művei adják, 79D kortárs elektropop szerzeményeivel ötvözve. Angelin Preljocaj célja, hogy harmóniát teremtsen a klasszikus és a modern között.

A történetben a mai kor problémáira, különösen az ökológiai és klimatikus kérdésekre helyezi a hangsúlyt.

Mint a közleményben idézik, a koreográfus monumentalitása miatt sokáig nem mert hozzányúlni ehhez a darabhoz, 2020-ban mégis színpadra állította a művet.

„Csajkovszkij dallamait elektronikus zene segítségével emeltem át a mi világunkba, aktualizálva a mondanivalót” – mondta.

Mint írják, a fények és látványos effektek összjátéka, Igor Chapurin jelmez- és Boris Labbe videótervezése mind hozzájárul ahhoz, hogy a nézők különleges világba csöppenjenek.

Az előadásról további információ a https://margitszigetiszinhaz.hu/margitszigeti-programok/a-hattyuk-tava-kortars-balett-26-tancosra/ linken érhető el.

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?

2024. tavasz: Tróntól a Szentszékig
Olvasta már a Múlt-kor
történelmi magazin
legújabb számát?

kedvezményes előfizetés 1 évre (5 szám)

Nyomtatott előfizetés vásárlása
bankkártyás fizetés esetén 10% kedvezménnyel.
Az éves előfizetés már tartalmazza az őszi különszámot.
9 945 ft 8 990 Ft
Digitális előfizetés vásárlása a teljes archívumhoz való hozzáféréssel 25% kedvezménnyel.
Az első 500 előfizetőnek.
20 000 ft 14 990 Ft

Játsszon!

Miről híresült el I. Miklós pápa?

Történelmi adattárak

Mi történt a szülinapomon?

Adja meg e-mail címét, és hetente megküldjük Önnek a Múlt-kor legjobb írásait!

Bezár