2020. nyár: A magyar film 30 felejthetetlen pillanata
ITT támogathatsz bennünket

Előre megírta saját gyászjelentését Ennio Morricone

2020. július 7. 11:33 MTI

Előre megírta saját gyászjelentését Ennio Morricone. A hétfőn egy római kórházban elhunyt 91 éves zeneszerző írását a mai napon közlik az olasz napilapok.

Ennio Morricone 2013-ban
Ennio Morricone 2013-ban (kép forrása: Wikimedia Commons)

“Én, Ennio Morricone, meghaltam. Közlöm ezt minden barátommal, akik közel álltak hozzám és azokkal is, akik távolabb vannak, és nagy szeretettel küldöm nekik üdvözletemet. Lehetetlen mindenkit megnevezni” – olvasható a gyászjelentésben, amelynek egy példányát az ANSA olasz hírügynökség is megkapta. A gyászjelentésben Morricone arra is kitért, hogy szűkkörű búcsúszertartást szeretne.

“Egyetlen oka van annak, hogy így búcsúzom el mindenkitől és hogy privát temetést akarok: nem akarok zavarni”.

Morricone írásában kiemelte három testvérét és családjukat, valamint négy gyerekét és négy unokáját. “Remélem, tudják, mennyire nagyon szerettem őket.”

Utolsó gondolataival feleségét, Mariát szólította meg. “Biztosítom őt különleges szerelmemről, amely összetartott minket és amelyet olyan nehéz szívvel hagyok el. Ez a legfájdalmasabb búcsúm” – írta a zeneszerző.

Ennio Morricone tíz nappal ezelőtt elesett és combnyaktörést szenvedett, halálát az emiatt fellépő komplikációk okozták. A zeneszerző ügyvédje, a család barátja, Giorgio Assuma közölte, hogy a temetést szigorúan szűk körben tartják meg, tiszteletben tartva a mester kérését és szerény természetét.

Időpontot nem nevezett meg. Utolsó munkája a 2018 augusztusában Genovában leomlott Morandi híd halálos áldozatai előtt tisztelgő darab volt. A zenekarra és kórusra írt művet az újjáépített híd felavatásának előestéjén mutatják be a genovai Carlo Felice Színházban. A Renzo Piano sztárépítész által tervezett híd július végére készül el, ha minden jól megy.

“A Tante pietre a ricordare című négyperces mű nagyon megindító és ez az utolsó alkotás, melyet Morricone a halála előtt befejezett”

– közölte hétfőn a Károly Félix szárd-piemonti királyról elnevezett genovai operaház. Az elmúlt hónapban Morriconét a spanyol Asztúria hercegnője-díjjal tüntették ki. Az elismerés bejelentése után Morricone a La Razón című spanyol napilapnak azt mondta, reméli, hogy át tudja venni személyesen a díjat az októberi gálán.

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?

2020. nyár: A magyar film 30 felejthetetlen pillanata
Olvasta már a Múlt-kor
történelmi magazin
legújabb számát?

kedvezményes előfizetés 1 évre (5 szám)

Nyomtatott előfizetés vásárlása
bankkártyás fizetés esetén 18% kedvezménnyel.
Az éves előfizetés már tartalmazza az őszi különszámot.
7 960 ft 6 490 Ft
Digitális előfizetés vásárlása a teljes archívumhoz való hozzáféréssel 50% kedvezménnyel.
Az első 500 előfizetőnek.
20 000 ft 9 990 Ft
Legfrissebb
Legolvasottabb

Játsszon!

Miről híresült el I. Miklós pápa?

Történelmi adattárak

Mi történt a szülinapomon?

Adja meg e-mail címét, és hetente megküldjük Önnek a Múlt-kor legjobb írásait!

Bezár