2024. tavasz: Tróntól a Szentszékig
ITT vásárolhatsz termékeinkből

Viktória királynő rejtélyes unokája

2004. március 30. 10:00

A kentben exhumált férfi hozzátartozói azt állítják: rokonuk a 19. század legjelentősebb angol uralkodójának, Viktória királynőnek a törvénytelen unokája volt. Ha az egyház is hozzájárul, DNS-teszttel deríthetik ki az igazságot - írja az Evening Standard.

Korábban

Az utolsó orosz cár
85 esztendeje, 1918. július 16-ról 17-re virradóra mészárolták le a bolsevikok Jekatyerinburgban családjával együtt II. Miklóst, a Romanov dinasztiából származó utolsó orosz cárt.
A herceg és az elnök unokatesók
Genealógusok szerint Vilmos herceg és George W. Bush amerikai elnök távoli rokonok. Közös ősük a Northamptonshire-i Badly városában 1420 és 1478 között élt Henry Spencer, akinek révén tizenhetedfokú unokatestvérek.
Exhumálják a Medicike
A Medici-család több mint ötven tagját exhumálják, hogy a pisai egyetem munkatársai elemezhessék DNS-üket, és elkészíthessék 3d-s portréikat.
Exhumálják Petrarcát
Exhumálják Francesco Petrarcát, korának költőfejedelmét, hogy ezúton is többet tudjanak meg életéről és a reneszánsz kezdeteiről.

Viktória királynő,
Louise hercegnő és
lovászuk, John Brown
Az 1907-ben, 39 éves korában elhunyt férfiről azt állítják családtagjai, hogy Louise hercegnőnek, Viktória legszebb leányának a törvénytelen gyermeke volt. Henry Locock maradványait Sevenoaks város Szt. Miklós templomának temetőjében exhumálták. Locock unokája azt szeretné, ha a nagyapja csontjaiból vett mintát összehasonlítanák Alexandra cárnő maradványaival, aki Viktória unokája volt, és akit a kommunisták végeztek ki 1917-ben. Ha a minták egyeznek, ez azt jelentené, hogy Locock és a cárnő első unokatestvérek voltak.

Louise 19 évesen szeretett bele hittantanárába, Robin Duckworth tiszteletesbe. A családi legenda szerint szerelmük gyümölcsét maga a királynő nőgyógyásza segítette a világra még ugyanabban az évben, 1876-ban, s a csecsemőt az orvos fia fogadta örökbe.

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?

2024. tavasz: Tróntól a Szentszékig
Olvasta már a Múlt-kor
történelmi magazin
legújabb számát?

kedvezményes előfizetés 1 évre (5 szám)

Nyomtatott előfizetés vásárlása
bankkártyás fizetés esetén 10% kedvezménnyel.
Az éves előfizetés már tartalmazza az őszi különszámot.
9 945 ft 8 990 Ft
Digitális előfizetés vásárlása a teljes archívumhoz való hozzáféréssel 25% kedvezménnyel.
Az első 500 előfizetőnek.
20 000 ft 14 990 Ft

Játsszon!

Miről híresült el I. Miklós pápa?

Történelmi adattárak

Mi történt a szülinapomon?

Adja meg e-mail címét, és hetente megküldjük Önnek a Múlt-kor legjobb írásait!

Bezár