2024. tavasz: Tróntól a Szentszékig
ITT vásárolhatsz termékeinkből

Elkelt Marilyn Monroe szerelmes levele

2014. december 8. 10:33 MTI

Csaknem 80 ezer dollárért (19 millió forintért) kelt el Joe DiMaggio válni készülő feleségéhez, Marilyn Monroe-hoz írott szerelmeslevele egy hétvégén megrendezett Beverly Hills-i aukción, amelyen a színésznő elveszettnek hitt levelezésének darabjai és egyéb személyes dokumentumai kerültek kalapács alá. 

Az árverésen Monroe második és harmadik (utolsó) férjével, Joe DiMaggio baseballjátékossal és Arthur Miller íróval váltott leveleire lehetett licitálni. A DiMaggio tollából született levélért, amelyben a sportoló azért könyörög, hogy Monroe ne hagyja el, egy magát megnevezni nem kívánó gyűjtő adott ki 78 ezer 125 dollárt szombaton, a Darren Julien aukciósház rendezvényén, amelyen több mint kétszáz tételt, leveleket, fotókat és egyéb dokumentumokat kínáltak eladásra.  

A kollekció kiemelkedő darabjai között szerepelt a színésznő Millernek küldött levele, amelyben Hollywood leghíresebb szexszimbóluma saját bizonytalanságairól is vallott. "Kétszeresen nehéz megérteni, hogy te, a legkülönb és legcsodálatosabb emberi lény, engem választottál" - fogalmazott Monroe. Ez a kézírásos levél 43 ezer 750 dollárért (11 millió forintért) talált gazdára az aukción.

Marilyn Monroe 1962-ben, 36 éves korában halt meg drogtúladagolás következtében. A levelezés először a színésznő mentorához, Lee Strasberghez került, aki továbbadta egy barátjának. Ennek a névtelenségbe burkolózó barátnak a családja bocsátotta árverésre a gyűjteményt.

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?

2024. tavasz: Tróntól a Szentszékig
Olvasta már a Múlt-kor
történelmi magazin
legújabb számát?

kedvezményes előfizetés 1 évre (5 szám)

Nyomtatott előfizetés vásárlása
bankkártyás fizetés esetén 10% kedvezménnyel.
Az éves előfizetés már tartalmazza az őszi különszámot.
9 945 ft 8 990 Ft
Digitális előfizetés vásárlása a teljes archívumhoz való hozzáféréssel 25% kedvezménnyel.
Az első 500 előfizetőnek.
20 000 ft 14 990 Ft

Játsszon!

Miről híresült el I. Miklós pápa?

Történelmi adattárak

Mi történt a szülinapomon?

Adja meg e-mail címét, és hetente megküldjük Önnek a Múlt-kor legjobb írásait!

Bezár