2024. tavasz: Tróntól a Szentszékig
ITT vásárolhatsz termékeinkből

Elkelt Marilyn Monroe iskolai bizonyítványa

2012. április 3. 09:38 MTI

Hollywood legendáinak relikviáit, köztük Marilyn Monroe hetven évvel ezelőtti iskolai bizonyítványát és Charlie Chaplin kalapját, sétapálcáját árverezték el a hét végén a kaliforniai Beverly Hillsben.

A Julien's aukciósgaléria vasárnap esti árverésén 42 ezer dollárért (9,3 millió forint) kelt el Charlie Chaplin kalapja és 58 ezer dollárt fizettek a brit színész bambuszból készült sétabotjáért. Clark Gable kabátja, amelyet az Elfújta a szél című filmben viselt, 57 600 dollárért talált új gazdára. Charlton Heston tógájáért a Tízparancsolat című filmből 66 420 dollárnál állt meg a licit.

Az árverésen 21 250 dollárért talált gazdára Marylin Monroe bizonyítványa, amelyen a későbbi filmcsillag polgári neve, Norma Jeane Baker áll. A színésznő tizenöt évesen vette át az iskolai iratot - mondta el Caroline Galloway, az aukciósgaléria szóvivője.

Egy Marilyn által sminkesének, Allan Whitey Syndernek írt levelet 11 875 dollárért szerzett meg egy Monroe-rajongó. Ugyanennyit ért egy dedikált fotó, amelyen Marilyn fehérneműben, sminkelés közben látható a Szeressünk! című film forgatásán 1960-ban.

Az árverés szombati napján mintegy 81 ezer dollárért (18 millió forint) keltek el a közelmúltban elhunyt Whitney Houston amerikai énekes-színész ruhái, ékszerei. Christopher Reeve jelmezéért a Superman 4 filmből 35 200 dollárig ment a licit.

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?

2024. tavasz: Tróntól a Szentszékig
Olvasta már a Múlt-kor
történelmi magazin
legújabb számát?

kedvezményes előfizetés 1 évre (5 szám)

Nyomtatott előfizetés vásárlása
bankkártyás fizetés esetén 10% kedvezménnyel.
Az éves előfizetés már tartalmazza az őszi különszámot.
9 945 ft 8 990 Ft
Digitális előfizetés vásárlása a teljes archívumhoz való hozzáféréssel 25% kedvezménnyel.
Az első 500 előfizetőnek.
20 000 ft 14 990 Ft

Játsszon!

Miről híresült el I. Miklós pápa?

Történelmi adattárak

Mi történt a szülinapomon?

Adja meg e-mail címét, és hetente megküldjük Önnek a Múlt-kor legjobb írásait!

Bezár