2024. tavasz: Tróntól a Szentszékig
ITT vásárolhatsz termékeinkből

Kirabolták az Olümpiai Régészeti Múzeumot

2012. február 17. 13:31 MTI

Fegyveres rablók fosztották ki az Olümpiai Régészeti Múzeumot az ókori olimpiai játékok szülőföldjén, Dél-Görögországban, az intézményből több mint hatvan értékes műkincs tűnt el.

A görög kulturális miniszter, Pavlosz Gerulanosz a történtek után felajánlotta lemondását, de az még nem derült ki, hogy a görög miniszterelnök, Lukasz Papademosz elfogadta-e ezt - adta hírül a görög állami televízió.

A rendőrség útakadályokat állított fel a környéken, és átfogó keresést indított a rablók után. Azt a rendőrség és a múzeum illetékesei sem tudták megmondani, pontosan hány műkincs tűnt el az összetört tárolókból, de helyi illetékesek becslése szerint mintegy hatvan tárgynak veszett nyoma.

A rablás pénteken reggel fél nyolc után néhány perccel történt, a rablók a biztonsági őrt megkötözve bronz és agyag tárgyakat, valamint egy aranygyűrűt vittek el - közölte a rendőrség. Ez volt a második komoly múzeumi rablás az elmúlt két hónapban Görögországban. Januárban tolvajok 20. századi mesterek, Pablo Picasso és Piet Mondrian műveit lopták el az athéni Nemzeti Művészeti Galériából. Ugyanakkor tűnt el egy rajza a 16. századi olasz festőnek, Guglielmo Cacciának is, egy Mondrian-művet a rablók hátrahagytak a menekülés során. A tettesek egyelőre ismeretlenek.

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?

2024. tavasz: Tróntól a Szentszékig
Olvasta már a Múlt-kor
történelmi magazin
legújabb számát?

kedvezményes előfizetés 1 évre (5 szám)

Nyomtatott előfizetés vásárlása
bankkártyás fizetés esetén 10% kedvezménnyel.
Az éves előfizetés már tartalmazza az őszi különszámot.
9 945 ft 8 990 Ft
Digitális előfizetés vásárlása a teljes archívumhoz való hozzáféréssel 25% kedvezménnyel.
Az első 500 előfizetőnek.
20 000 ft 14 990 Ft

Játsszon!

Miről híresült el I. Miklós pápa?

Történelmi adattárak

Mi történt a szülinapomon?

Adja meg e-mail címét, és hetente megküldjük Önnek a Múlt-kor legjobb írásait!

Bezár