2024. tavasz: Tróntól a Szentszékig
ITT vásárolhatsz termékeinkből

Dizájn a Nemzeti Múzeumban

2011. március 2. 21:08

Megelevenedő kávéházi asztal, beszélő szobrok és egy interaktív játék is született a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) és a Magyar Nemzeti Múzeum együttműködéséből, melynek eredményét pénteken mutatják be a múzeumban.

Mint a közgyűjtemény által kiadott közlemény felidézi, a MOME 2010 őszén kereste meg az intézményt egy formabontó kezdeményezés ötletével: az egyetem hallgatói a múzeum közművelődési munkatársaival együttműködve egy féléves szeminárium keretében választottak ki és valósítottak meg olyan projekteket, amelyekkel - az általuk megfogalmazott igények tükrében - még látogatóbarátabbá és XXI. századibbá válhat az intézmény.

"A Magyar Nemzeti Múzeum már kialakított, illetve kidolgozás alatt álló projektjei mellett a MOME hallgatói által felvetett ötletek új, friss nézőpontot biztosítottak a látogatóbarát fejlesztések továbbgondolásához" - értékelte az együttműködés eredményét a múzeum.

A hallgatók tervei egy, a MOME gondozásában megjelent, házi használatra készített kötetben láttak napvilágot, a múzeum által megvalósított elképzelésekkel pedig pénteken ismerkedhetnek meg a látogatók az épület közönségtereiben és állandó történeti kiállításának 14. termében.

A múzeum tájékoztatása szerint a Czémán Zsófia, Jahoda Réka, Jankó Anna, Csekk István és Varga Márk Péter által kidolgozott ötletek között egy megelevenedő kávéházi asztal, beszélő szobrok, egy interaktív játék és egy speciális, a múzeum díszlépcsőházáról készített panorámafotó is szerepelnek.

A bemutatón a MOME hallgatói is jelen lesznek, hogy az érdeklődők kérdéseit megválaszolják projektjeikkel kapcsolatban, a tervek szintjén maradt ötleteket bemutató tablók mellett pedig voksolni is lehet majd a helyszínen.

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?

2024. tavasz: Tróntól a Szentszékig
Olvasta már a Múlt-kor
történelmi magazin
legújabb számát?

kedvezményes előfizetés 1 évre (5 szám)

Nyomtatott előfizetés vásárlása
bankkártyás fizetés esetén 10% kedvezménnyel.
Az éves előfizetés már tartalmazza az őszi különszámot.
9 945 ft 8 990 Ft
Digitális előfizetés vásárlása a teljes archívumhoz való hozzáféréssel 25% kedvezménnyel.
Az első 500 előfizetőnek.
20 000 ft 14 990 Ft

Játsszon!

Miről híresült el I. Miklós pápa?

Történelmi adattárak

Mi történt a szülinapomon?

Adja meg e-mail címét, és hetente megküldjük Önnek a Múlt-kor legjobb írásait!

Bezár