2024. tavasz: Tróntól a Szentszékig
ITT vásárolhatsz termékeinkből

Családi történelem 1970 előtt

2011. február 9. 15:08 MTI

Családi történelem címmel pályázatot hirdet a Határon Túli Magyarok Információs Központja Alapítvány, amely olyan családi események, életutak bemutatását várja, amelyek mögött érdekes és fontos, 1970 előtti történelmi események különleges részletei is megismerhetők.

A beküldött történet bármelyik országban játszódhat, az alapítvány idős emberek elmondásaiból származó régi különleges történeteket szeretne összegyűjteni - olvasható a tájékoztatóban.

A történelmi részeket illetően tárgyilagos leírásokat várnak, a pályamunka lehet riport, de leíró vagy bemutató formában is készülhet. Az alapítvány az összegyűlt anyagokat nyomtatott formában is szeretné megjelentetni. Az írásokat és a témához kapcsolódó régi fényképéket a www.htmik.hu oldal Családi történelem rovatába várják 2011. március 31-ig. Az eredményhirdetés 2011 áprilisában lesz, a legjobb pályamunkákat beküldők jutalomban részesülnek.

A Határon Túli Magyarok Információs Központja Alapítványt 2001-ben magánszemélyek alapították azzal a céllal, hogy a határon túli magyarok részére lehetővé tegyen minden olyan kulturális, gazdasági, egészségügyi, nevelést és társadalmi beilleszkedést segítő információ elérését, amelyhez egyébként csak nehezen juthatnának hozzá.

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?

2024. tavasz: Tróntól a Szentszékig
Olvasta már a Múlt-kor
történelmi magazin
legújabb számát?

kedvezményes előfizetés 1 évre (5 szám)

Nyomtatott előfizetés vásárlása
bankkártyás fizetés esetén 10% kedvezménnyel.
Az éves előfizetés már tartalmazza az őszi különszámot.
9 945 ft 8 990 Ft
Digitális előfizetés vásárlása a teljes archívumhoz való hozzáféréssel 25% kedvezménnyel.
Az első 500 előfizetőnek.
20 000 ft 14 990 Ft

Játsszon!

Miről híresült el I. Miklós pápa?

Történelmi adattárak

Mi történt a szülinapomon?

Adja meg e-mail címét, és hetente megküldjük Önnek a Múlt-kor legjobb írásait!

Bezár