2024. tavasz: Tróntól a Szentszékig
ITT vásárolhatsz termékeinkből

Filmre viszik Artúr király legendáját

2010. március 11. 17:39 MTI

Sherlock Holmes után újabb klasszikus figurához nyúl Guy Ritchie: arra készül, hogy filmre vigye Artúr király és a kerekasztal lovagjainak legendáját.

A brit rendező a modern közönség igényeihez szabná az alkotást, amelynek forgatókönyvírója a Trainspotting című film révén ismert John Hodge. Sajtóértesülések szerint Ritchie már alá is írta a szerződést a Warner Brothers Stúdióval.

A rendezőnek legutóbbi filmjével, Sherlock Holmes kalandjainak újjáélesztésével sikerült a tengerentúlon is megvetnie lábát. A Robert Downey Jr. és Jude Law főszereplésével készült mű 470 millió dolláros bevételt hozott, ez pedig Hollywoodban is eladhatóvá tette Ritchie nevét.

A film alapját Thomas Malory 1485-ös versgyűjteménye adja. Az angol és francia nyelvű költemények összefoglalója a Le morte d'Arthur címet viseli. A verseket VI. századi mesék és legendák ihlették Artúr királyról, Ginevráról és Lancelotról. A tervek szerint a film a legenda első felét dolgozná fel és a lovagok összeverődésével zárulna, nyitva hagyva a lehetőséget egy esetleges folytatás előtt.

Legutóbb Antoine Fuqua rendezésében Clive Owen főszereplésével született film Artúr királyról és lovagjairól, a 2004-es alkotás azonban nem részesült kedvező kritikákban. Érdekesség, hogy a történetet korábban már Spielberg is szélesvászonra álmodta volna.

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?

2024. tavasz: Tróntól a Szentszékig
Olvasta már a Múlt-kor
történelmi magazin
legújabb számát?

kedvezményes előfizetés 1 évre (5 szám)

Nyomtatott előfizetés vásárlása
bankkártyás fizetés esetén 10% kedvezménnyel.
Az éves előfizetés már tartalmazza az őszi különszámot.
9 945 ft 8 990 Ft
Digitális előfizetés vásárlása a teljes archívumhoz való hozzáféréssel 25% kedvezménnyel.
Az első 500 előfizetőnek.
20 000 ft 14 990 Ft

Játsszon!

Miről híresült el I. Miklós pápa?

Történelmi adattárak

Mi történt a szülinapomon?

Adja meg e-mail címét, és hetente megküldjük Önnek a Múlt-kor legjobb írásait!

Bezár