2024. tavasz: Tróntól a Szentszékig
ITT vásárolhatsz termékeinkből

Ostromjátékra készülnek Budán

2009. augusztus 23. 18:53 MTI

Ostromjáték, kopjások bemutatója, borkóstoló, íjászat és gyermekprogramok is várják az érdeklődőket augusztus 28. és 30. között a budai Várban a Buda Eliberata elnevezésű rendezvényen.

A látványos családi szórakoztató program idején az 1686-os ostrom korát idéző katonai tábor rendezkedik be a budavári Újvilág kertben, ahol a látogatók belekóstolhatnak a várat ostromló csapatok életébe, megcsodálhatják a fényűző török sátrak világát, s részt vehetnek korabeli konyha bemutatón is.

Buda falai alatt 1686 őszén két birodalom és szövetségeseik néztek szembe egymással. A 10 ezer fős török csapat két hónapon keresztül elszántan védte a várat a 60 ezer fős keresztény had ellen, a kor haditechnikájának legjavát felvonultatva. A háromnapos hagyományőrző várfesztivál a 17. századi csata emlékezetes pillanatait idézi fel előadások és különböző bemutatók segítségével: a közönség próbára teheti ügyességét az íjászatban, részt vehet borkóstolón és az ostromjáték mellett megtekintheti a többi között a Salföldi kopjások és a Bornemissza János Hagyományőrség és Dabasi Tüzérek bemutatóját is.

A kisebbeket kézműves foglalkozások, íjászat, játszóház és lovagoltatás szórakoztatja. Pénteken a belépés díjtalan, szombaton és vasárnap gyerekeknek ingyenes, a felnőtteknek 500 forint a jegy ára. "A rendezvény célja a budai Vár visszafoglalása emlékének megőrzése és a magyar történelmi hagyományok ápolása. A rendezők a program bevételéből egy várőrséget szeretnének kialakítani, amely a külföldi példáknak megfelelően turisztikai látványosságként is növelné a Vár látogatottságát" - olvasható a szervezők közleményben.

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?

2024. tavasz: Tróntól a Szentszékig
Olvasta már a Múlt-kor
történelmi magazin
legújabb számát?

kedvezményes előfizetés 1 évre (5 szám)

Nyomtatott előfizetés vásárlása
bankkártyás fizetés esetén 10% kedvezménnyel.
Az éves előfizetés már tartalmazza az őszi különszámot.
9 945 ft 8 990 Ft
Digitális előfizetés vásárlása a teljes archívumhoz való hozzáféréssel 25% kedvezménnyel.
Az első 500 előfizetőnek.
20 000 ft 14 990 Ft

Játsszon!

Miről híresült el I. Miklós pápa?

Történelmi adattárak

Mi történt a szülinapomon?

Adja meg e-mail címét, és hetente megküldjük Önnek a Múlt-kor legjobb írásait!

Bezár