2024. nyár: Hírhedt emberrablások
ITT vásárolhatsz termékeinkből

Különleges várséták Szlovákiában

2009. július 8. 18:16 MTI

Régi korok hangulatát idéző tematikus programokkal várják a látogatókat a nyár folyamán a Szlovák Nemzeti Múzeum igazgatása alá tartozó vármúzeumok.

Az UNESCO Világörökség-listáján is szereplő észak-szlovákiai Szepesi (Spissky hrad) várban, amely Európa legnagyobb erődjei közé tartozik, a vár történetéről, fejlődéséről látható kiállítás. A Szlovákia területén az egyik legépebb állapotban megmaradt, Pozsonytól észak-keletre található Vöröskő (Cerveny Kamen) várában a hajdani nemesség lakáskultúráját, valamint régi fegyvereket bemutató tárlat tekinthető meg. A közép-szlovákiai Kékkő (Modry Kamen) várában pedig gyermekjáték- és bábmúzeum várja az érdeklődőket.

Egyre népszerűbbek a látogatók körében az éjszakai várséták - ilyen kalandos élménnyel Vöröskőn, Kékkőn, a romantikus hangulatú Bajmóc (Bojnice) várkastélyában és Szepes várában gazdagodhatnak a vállalkozó kedvű látogatók. A hajdani nemesség unalmasnak nem nevezhető hétköznapjaiba a vöröskői várban tekinthetünk be, az életképszerű előadások a Látogatóban a grófi csemetéknél címet viselik. A 17-19. század ruhadivatjából kaphatnak ízelítőt azok, akik ellátogatnak a betléri (Betliar) kastélyba, amely hajdan az Andrássyak tulajdonában volt. Ugyanitt látható a Gróf Andrássy Dénes - a művészetek rajongója és mecénása című tárlat is.

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?

2024. nyár: Hírhedt emberrablások
Olvasta már a Múlt-kor
történelmi magazin
legújabb számát?

kedvezményes előfizetés 1 évre (5 szám)

Nyomtatott előfizetés vásárlása
bankkártyás fizetés esetén 20% kedvezménnyel.
Az éves előfizetés már tartalmazza az őszi különszámot.
12 450 ft 9 990 Ft
Digitális előfizetés vásárlása a teljes archívumhoz való hozzáféréssel 25% kedvezménnyel.
Az első 500 előfizetőnek.
20 000 ft 14 990 Ft
Legfrissebb
Legolvasottabb

Játsszon!

Miről híresült el I. Miklós pápa?

Történelmi adattárak

Mi történt a szülinapomon?

Adja meg e-mail címét, és hetente megküldjük Önnek a Múlt-kor legjobb írásait!

Bezár