2024. tavasz: Tróntól a Szentszékig
ITT vásárolhatsz termékeinkből

Bohém bál a Szépművészetiben

2009. május 12. 09:08 MTI

Az Alfons Mucha-kiállításhoz kapcsolódva a cseh kultúrából és a századfordulós hangulatból ad ízelítőt szombaton este a budapesti Szépművészeti Múzeum, amely többek között koncertekkel, filmvetítéssel és felolvasással várja az érdeklődőket a múzeumi világnap alkalmából megrendezendő Bohém bálon.

A Cseh Centrum közreműködésével megvalósuló rendezvényen 18 órától egészen éjfélig számos programot kínálnak az érdeklődőknek. A Reneszánsz csarnokban a Csehországban népszerű Marcel Bárta-Dorota Bárová duó lép fel, majd a Moulin Rouge Revue Parisien Grill című zenés-táncos produkcióját a PR-Evolution Dance Group Muses című előadása követi. A Sörudvarban Badár Sándor előadóművész, majd Jan-Matej Rak cseh énekes-gitáros lép fel.

A Dór csarnokban a cseh film rajongói Jirí Menzel Sörgyári capriccio című filmjét nézhetik meg, és Kern András olvas fel Hasek Svejkjéből. Este kilencig a látogatók kézműves-foglalkozásokon vehetnek részt, a vállalkozó kedvűeket pedig századfordulós smink- és frizurakészítés is várja. A Bohém bál kínálatából természetesen a cseh konyha remekei, a jellegzetes ételek és a cseh sörök sem hiányozhatnak.

A Bohém bál idején A nő dicsérete című Alfons Mucha-kiállítás is látogatható: a szecesszió cseh mesterének legjelentősebb műveit, több mint 100 plakátot, rajzot, festményt és fotográfiát felvonultató kiállítást éjfélig tárlatvezetéssel tekinthetik meg az érdeklődők.

A Szépművészeti Múzeum idén a Bohém bállal csatlakozik a múzeumi világnap kapcsán meghirdetett nemzetközi rendezvénysorozathoz, amelynek keretében Budapesten szombaton és vasárnap Múzeumi majális is várja a közönséget a Nemzeti Múzeumban és a Múzeumkertben. Az ENSZ kulturális szervezete, az UNESCO 1977-ben avatta május 18-át múzeumi világnappá, azaz a közgyűjtemények, a múzeumok nemzetközi ünnepévé.

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?

2024. tavasz: Tróntól a Szentszékig
Olvasta már a Múlt-kor
történelmi magazin
legújabb számát?

kedvezményes előfizetés 1 évre (5 szám)

Nyomtatott előfizetés vásárlása
bankkártyás fizetés esetén 10% kedvezménnyel.
Az éves előfizetés már tartalmazza az őszi különszámot.
9 945 ft 8 990 Ft
Digitális előfizetés vásárlása a teljes archívumhoz való hozzáféréssel 25% kedvezménnyel.
Az első 500 előfizetőnek.
20 000 ft 14 990 Ft

Játsszon!

Miről híresült el I. Miklós pápa?

Történelmi adattárak

Mi történt a szülinapomon?

Adja meg e-mail címét, és hetente megküldjük Önnek a Múlt-kor legjobb írásait!

Bezár