2024. tavasz: Tróntól a Szentszékig
ITT vásárolhatsz termékeinkből

Miniatűr kastélyparkban a lengyel várak

2007. július 20. 15:00

Ha valakinek nincs ideje felkeresni Alsó-Szilézia összes látványosságát, elég ha ellátogat Kowaryba, ahol kastélyok, templomok, régi városközpontok 1:25 arányban felépített makettjei láthatók.

Kowary - amely nincs messze Jelenia Górától, Walbrzychtól és Kamienna Górától - nemcsak a gyerekeknek nyújt érdekes látványosságot, hanem a felnőtteknek is. Alsó-Szilézia legszebb kastélyai, mint például Ksiaz vagy Lomnica, templomok, mint a karpaczi Wang, vagy Jelenia Góra festői régi városmagjának kicsinyített mása, történelmi hűséggel van megépítve a tágas zöldellő parkban.

Csak egy makett?

Az alkotók az eredeti tervek alapján dolgoztak. A makettek a helyszínen készülnek, olyan jó minőségben, aprólékos kézi munkával, speciális anyagokból felépítve, hogy az eső sem árt nekik. A makettek olykor több információt nyújtanak egy-egy várról vagy palotáról, mint ha "élőben" látnánk a palotát, mert sok régi épületet nem lehet a helyszínen körüljárni.

Az apró másolatoknak olyan környezetet alakítottak ki - például kis dombokat emeltek, az épületecskék köré törpefenyőket ültettek - hogy minél valósághűbb legyen az alkotás. A miniatűr épületeket télre beviszik egy nagy fűtött csarnokba, itt szintén megtekinthetők.

A kávézó szinte mindig tömve van, és sokan szeretik magukat lefényképeztetni a kis várak mellett és élénk a szuvenirboltocska forgalma is. A belépti díjakról és a nyitvatartási időről a www.park-miniatur.com honlap igazít el.

(Múlt-kor/MTI)

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?

2024. tavasz: Tróntól a Szentszékig
Olvasta már a Múlt-kor
történelmi magazin
legújabb számát?

kedvezményes előfizetés 1 évre (5 szám)

Nyomtatott előfizetés vásárlása
bankkártyás fizetés esetén 10% kedvezménnyel.
Az éves előfizetés már tartalmazza az őszi különszámot.
9 945 ft 8 990 Ft
Digitális előfizetés vásárlása a teljes archívumhoz való hozzáféréssel 25% kedvezménnyel.
Az első 500 előfizetőnek.
20 000 ft 14 990 Ft

Játsszon!

Miről híresült el I. Miklós pápa?

Történelmi adattárak

Mi történt a szülinapomon?

Adja meg e-mail címét, és hetente megküldjük Önnek a Múlt-kor legjobb írásait!

Bezár