2021. ősz: A Kádár-korszak kétarcúsága
ITT támogathatsz bennünket

Játék készült az 1956-os forradalomról

2006. július 12. 12:30

A Lauer Learning megbízásából tavaly 705 középiskolás és frissen érettségizett körében elvégzett kutatásból kiderült, a fiatalok 1956-os forradalommal kapcsolatos ismeretei nemcsak hiányosak, de a történtekről igen nagy a tudatlanság. A szervezet a tisztánlátást játékos formában szeretné segíteni, ehhez az oktatásban is jól alkalmazható számítógépes programot készített diákoknak, sőt a tanáraiknak is. A világhálóra szeptemberben felkerülő játék demo változata már elkészült és szabadon letölthető.

Napjaink egyik legkorszerűbb oktatási eszközével, az internettel és a multimédiás játékokkal sajátos módon lehet a múltat felidézni, megtapasztalni. Az FF56! játék a készítők szerint bemutatja, hogy milyen veszélyes, de egyben diadalmas volt az 1956-os szabadságharc. Az egyedülálló, történelmileg hű képet nyújtó, művészileg igényes interaktív képregény különböző feladatokkal teszi rendkívül izgalmassá a történelemből íródott játékot.

Játékosan a forradalomról

Az FF56! tökéletesen alkalmas arra, hogy a játékosok pontokat gyűjtsenek, sebesülteknek segítsenek, s nem utolsó sorban az Interneten a harc izgalmait megéljék, történelmi személyiséggel találkozzanak, vagy éppen korabeli rádióadásokba belehallgathassanak, röplapokat olvassanak, korhű tárgyakat gyűjtsenek, sőt, a játék hevében akár stratégiai döntéseket hozzanak.

Minden, a játékban felidézett esemény megtörtént, a fejlesztés az egykori résztvevők személyes beszámolói alapján készült. A Lauer Learning FF56! játékkal remélhetőleg megtudható, milyen volt félszázada szabadságharcosnak lenni.

További információ, a játék próbaváltozatának letöltése:
http://www.freedomfighter56.com/
http://www.lauerlearning.com

Leteszteljük, és hamarosan jelentkezünk a Múlt-kor beszámolójával a játékról! Ha Ön is kipróbálta, és véleménye van, azt itt írja meg nekünk!

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?

2021. ősz: A Kádár-korszak kétarcúsága
Olvasta már a Múlt-kor
történelmi magazin
legújabb számát?

kedvezményes előfizetés 1 évre (5 szám)

Nyomtatott előfizetés vásárlása
bankkártyás fizetés esetén 18% kedvezménnyel.
Az éves előfizetés már tartalmazza az őszi különszámot.
7 960 ft 6 490 Ft
Digitális előfizetés vásárlása a teljes archívumhoz való hozzáféréssel 50% kedvezménnyel.
Az első 500 előfizetőnek.
20 000 ft 9 990 Ft
Legfrissebb
Legolvasottabb

Játsszon!

Miről híresült el I. Miklós pápa?

Történelmi adattárak

Mi történt a szülinapomon?

Adja meg e-mail címét, és hetente megküldjük Önnek a Múlt-kor legjobb írásait!

Bezár