2022. tavasz: Megbízható elvtársak
ITT támogathatsz bennünket

Virtuálisan is látogatható Machu Picchu

2006. május 19. 14:00

Virtuális túrán látogatható az interneten a perui inka romváros, Machu Picchu. A látogató megcsodálhatja a templomokat, találkozhat lámákkal és felkapaszkodhat a romváros teraszain, amely a spanyol hódítók elől elmenekült inkák utolsó menedéke volt a XVI. században.

A www.machupicchu360.com címen található honlap francia, angol és spanyol nyelven segítheti a turistákat a 2000 méter magasan épült romváros megismerésében, mielőtt még személyesen is ellátogatnának a perui Andokba.

Kalandozzon ön is a virtuális ösvényen!

A Cuzcótól 100 kilométernyire északnyugatra található Machu Picchu erődítményét, az inka birodalom ősi fővárosát a spanyol hódítók soha nem fedezték fel. Az inkák titkos városára csak 1911-ben bukkant rá egy amerikai régész, Hiram Bingham, egy földműves révén, akinek a földje "tele volt régi kövekkel".

Machu Picchu 1983-ban került fel az UNESCO világörökségi listájára, és ma Dél-Amerika leglátogatottabb turisztikai célpontja. A város japán kutatók korábbi vizsgálatai alapján komoly veszélyben van, így annak további védelmét tízéves tervvel oldanák meg. Ezzel kivédenék az olyan eseteket is, mint amikor egy perui család a turisták távozását követelte a sajátjának tartott romokból.

Nemrég a Múlt-kor is beszámolt Peru és a Yale közti vitáról, amelynek során Peru szeretné visszakapni az egyetemen őrzött kincseket, ám úgy tűnik, nincs esély a megállapodásra.

(Múlt-kor/MTI)

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?

2022. tavasz: Megbízható elvtársak
Olvasta már a Múlt-kor
történelmi magazin
legújabb számát?

kedvezményes előfizetés 1 évre (5 szám)

Nyomtatott előfizetés vásárlása
bankkártyás fizetés esetén 18% kedvezménnyel.
Az éves előfizetés már tartalmazza az őszi különszámot.
7 960 ft 6 490 Ft
Digitális előfizetés vásárlása a teljes archívumhoz való hozzáféréssel 50% kedvezménnyel.
Az első 500 előfizetőnek.
20 000 ft 9 990 Ft

Játsszon!

Miről híresült el I. Miklós pápa?

Történelmi adattárak

Mi történt a szülinapomon?

Adja meg e-mail címét, és hetente megküldjük Önnek a Múlt-kor legjobb írásait!

Bezár