2023. tél: Idegenbe szakadt színészeink
ITT vásárolhatsz termékeinkből

Fűszerünnep Pécsen

2012. május 9. 15:07 MTI

A gasztronómia és a zene áll a középpontban a Pécsi Fűszerünnepen és Hungarikumok Találkozóján, amely szerdától öt napon át várja az érdeklődőket a baranyai megyeszékhely központjában. A pécsi önkormányzat tájékoztató anyaga szerint a város legújabb, hagyományteremtő céllal rendezett fesztiválján hatvan árus több száz fűszert, gyógynövényt, valamint tiszta forrásból származó egyedi vagy eredeti magyar termékeket, ételeket, italokat kínál a látogatóknak.

A fűszerpiacot a Jókai téren rendezték be, a hungarikumokat a Széchenyi téren kínálják. A délután fél hatkor kezdődő rendezvénysorozat keretében lesz fűszerültetés a város több pontján közéleti szereplők, helyi cégvezetők részvételével.

Tartanak városi grillversenyt, továbbá extrém grillbajnokságot is azoknak, akik bizonyítani akarják: a hús vagy a zöldség nemcsak a hagyományos, hanem eredetileg más célra készült eszközökön, eszközökkel is megsüthető.

A látogatók a vásárlás és kóstolás közben pécsi éttermek séfjeitől és Rózsa Gábor négyszeres országos grillbajnoktól elleshetik a grillételek készítésének fortélyait.

A szervezők a gyermekek szórakoztatásáról játszóházban és kézműves sátorban gondoskodnak, a felnőtteket olyan előadók koncertjeire invitálják, mint a Buligánok, a Magashegyi Underground, a Drum and Folk, a Pont4, a Jack Danimals, a Fivérek és mások mellett Zséda.

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?

2023. tél: Idegenbe szakadt színészeink
Olvasta már a Múlt-kor
történelmi magazin
legújabb számát?

kedvezményes előfizetés 1 évre (5 szám)

Nyomtatott előfizetés vásárlása
bankkártyás fizetés esetén 10% kedvezménnyel.
Az éves előfizetés már tartalmazza az őszi különszámot.
9 945 ft 8 990 Ft
Digitális előfizetés vásárlása a teljes archívumhoz való hozzáféréssel 25% kedvezménnyel.
Az első 500 előfizetőnek.
20 000 ft 14 990 Ft

Játsszon!

Miről híresült el I. Miklós pápa?

Történelmi adattárak

Mi történt a szülinapomon?

Adja meg e-mail címét, és hetente megküldjük Önnek a Múlt-kor legjobb írásait!

Bezár