2021. ősz különszám: Sorsok, Legendák, Küzdelmek
ITT támogathatsz bennünket

Tényleg zabigyereke lehetett Hitlernek

2012. február 21. 12:52

Új bizonyítékok láttak napvilágot arról, hogy Hitlernek házasságon kívüli gyermeke volt egy francia tinédzser lánytól – állítja a LePoint című francia lap.


A francia Jean-Marie Loret 1981-ben állt a nyilvánosság elé azzal a nagy port keverő bejelentéssel, hogy ő Adolf Hitler házasságon kívül született fia. Az Apád neve Hitler című könyv szerzője négy évvel később hunyt el, s így már nem tudta kétséget kizáróan bebizonyítani a vitatott családi kötelék tényét.

Loret ügyvédje, François Gibault azonban most úgy nyilatkozott a LePoint-nak, hogy ezt számos fotó és dokumentum bizonyítja, s részletesen is beszámolt a zabigyerek történetéről. Eszerint Jean-Marie 1918 márciusában látta meg a napvilágot, s úgy nőtt fel, hogy semmit sem tudott feltételezett apja kilétéről. Anyja, Charlotte Lobjoie később örökbe adta fiát a Loret családnak.

Az ötvenes években Lobjoie tudatta fiával, hogy a Hitlerrel való rövid románcának gyümölcse; a fogantatásra egy átmulatott 1917. júniusi éjszakán került sor, mikor még csak 16 éves volt. A találkozás az első világháború idejére nyúlik vissza, amikor Hitler fiatal katonaként éppen a nő lakóhelyéhez közel, a franciaországi Seboncourtban tartózkodott.

Ahogy azt Lobjoie a fiával való párbeszéde során felidézte, Hitler gyakran elvitte őt a határba rövid sétákra, amelyek rendre rosszul végződtek, a „Führer” ugyanis olyan szónoklatokba kezdett, amelyet a lány nem nagyon értett; mint mondta, Hitler a dagályos beszédet németül, egy képzelt közönségnek adta elő. „Még ha tudnék németül, se tudtam volna követni, Ausztria, Bajorország és Poroszország története nem állt annyira közel hozzám” – így az asszony.

Apja személyének kiléte egész életében kísérte Jean-Marie Loretet, a férfi sohasem tudta feldolgozni, hogy a világ leggonoszabb emberének sarja; egész életében fáradhatatlanul dolgozott, csak így tudott ideiglenesen megszabadulni a lelkét szüntelenül gyötrő gondolattól. „Soha nem mentem szabadságra, húsz évig még moziban sem voltam”.

A hetvenes években kereste fel ügyvédjét, akinek csak annyit mondott: „Én vagyok Hitler fia. Mondja meg, mit tehetek”. „Kicsit elveszettnek tűnt, nem tudta, mit csináljon: tárja fel az igazságot, vagy törölje ki az emlékeket” – emlékezett vissza Gibault. „Sokat beszéltem vele, inkább pszichológus voltam, semmint ügyvéd” – tette hozzá.

A magazin úgy tudja, a férfi a kérdés tisztázására egy egész kutatócsapatot fogadott fel, amely egy történészből, egy genetikusból és egy grafológusból állt. „Mindenki ugyanarra a következtetésre jutott: Jean-Marie Loret valószínűleg Adolf Hitler fia” – fejtette ki az ügyvéd. A LePoint arra is kitér, hogy Hitler nem volt hajlandó tudomásul venni, hogy fia született, inkább pénzt küldött Lobjoie-nak.

Az egyik új bizonyíték a Wehrmacht tisztviselőitől származik, akik borítékban vitték az apanázst a nőnek, mikor a nácik megszállták Franciaországot. Sőt olyan festményt is találtak a nő padlásán, amelyen Hitler aláírása olvasható. Loret önéletrajzi könyve igazi bestsellerré válhat, ha újra kiadják, a tervek szerint ugyanis ebben már az új bizonyítékok is szerepelni fognak.

Loret gyermekei sem ülnek a babérjaikon: úgy tudni, hogy az állítólagos Hitler-unokák máris bejelentették igényüket a Mein Kampf szerzői jogdíjából származó bevételekre.

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?

2021. ősz: A Kádár-korszak kétarcúsága
Olvasta már a Múlt-kor
történelmi magazin
legújabb számát?

kedvezményes előfizetés 1 évre (5 szám)

Nyomtatott előfizetés vásárlása
bankkártyás fizetés esetén 18% kedvezménnyel.
Az éves előfizetés már tartalmazza az őszi különszámot.
7 960 ft 6 490 Ft
Digitális előfizetés vásárlása a teljes archívumhoz való hozzáféréssel 50% kedvezménnyel.
Az első 500 előfizetőnek.
20 000 ft 9 990 Ft
Legfrissebb
Legolvasottabb

Játsszon!

Miről híresült el I. Miklós pápa?

Történelmi adattárak

Mi történt a szülinapomon?

Adja meg e-mail címét, és hetente megküldjük Önnek a Múlt-kor legjobb írásait!

Bezár